El 24 de novembre es van presentar els resultats dels projectes becats pel Col·legi del curs 2013-2014, treballs desenvolupats amb l’ajut econòmic de la institució. Les beques es convoquen per contribuir al desenvolupament de projectes relacionats amb l’atenció i la recerca farmacèutiques, la salut pública i altres activitats professionals de l’àrea de la farmàcia. Hem preguntat als autors quins eren els objectius que s’havien plantejat per portar a terme l’estudi i els resultats obtinguts:
Optimització del tractament amb Infliximab per a la malaltia inflamatòria intestinal: implantació de la monitorització farmacocinètica i influència del polimorfisme d’IL1ß
Autors: Núria Padullés Zamora, Helena Colom Codina, Ariadna Padullés Zamora, Elisabet Leiva Badosa, Eugènia Santacana Juncosa, Jordi Bas Minguet, Pedro Alia Ramos, Sara Cobo Sacristán, Jordi Guardiola Capon, Francisco Rodríguez Moranta, Lorena Rodríguez Alonso, Claudia Lourdes Arajol González, Alexandra Ruiz Cerulla, Josep Llop Talaveron (Hospital Universitari de Bellvitge).
Objectiu de l’estudi: optimitzar el tractament amb Infliximab en pacients amb malaltia inflamatòria intestinal per tal d’augmentar el tant per cent de pacients que estan en diana terapèutica. I com a objectiu secundari, l’avaluació de diferents factors que poden afectar a la cinètica del fàrmac i a la seva exposició.
Avaluació global de l’estabilitat de l’hemoglobina en els tests immunològics de les proves sang oculta en femta dins del programa de cribratge de càncer colorectal de l’ICO: podem estar tranquils?
Autores: Ana Clopés Estela, Gemma Binefa Rodríguez, Núria Gonzalo Diego, Núria Milà Diaz, Carme Muñoz Sánchez (Institut Català d’Oncologia).
Objectiu de l’estudi: avaluar l’estabilitat de l’hemoglobina en les mostres fecals que formen part del programa per veure si la degradació de l’hemoglobina és mínima en el temps d’execució de les mostres dins del programa. Han avaluat aquesta estabilitat en diferents condicions de conservació -en temperatura ambient i en condicions de refrigeració- tant en mostres en solució com en mostres de femta pròpies del programa.