Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Formació especialitzada en psoriasi i artritis psoriàsica

Formació especialitzada en psoriasi i artritis psoriàsica

3 desembre 2014

La psoriasi és una malaltia inflamatòria i crònica de la pell, les causes de la qual no es coneixen exactament. Afecta a un 1,4% de la població espanyola, i a tots dos sexes per igual amb pics d’incidència màxima a la segona i a la cinquena dècada de la vida. L’artritis psoriàsica és una inflamació artrítica que es produeix en un 15% dels pacients amb psoriasi i pot afectar qualsevol articulació del cos. En alguns casos, l’artritis apareix abans del trastorn cutani. Si aquesta inflamació persisteix, pot desencadenar una lesió articular. L’impacte de l’artritis psoriàsica depèn de l’articulació implicada i de la gravetat dels símptomes. Un diagnòstic precoç i els tractaments farmacològics idonis milloraran l’estat de salut de les persones que presenten aquestes patologies.

cofb.141028-02El curs “Psoriasi i artritis psoriàsica”, activitat organitzada pel Col·legi conjuntament amb la Societat Catalana de farmàcia Clínica (SCFC) va tenir lloc el 28 d’octubre i va comptar amb el suport de Janssen. La formació tenia per objectiu que els assistents poguessin aprofundir en el coneixement d’aquestes patologies, saber quines són les noves estratègies en el seus tractaments així com els factors que cal tenir en compte per millorar-ne l’adherència, i la possibilitat de donar a conèixer el paper del reumatòleg en el diagnòstic precoç i el seu tractament.

cofb.141028-16

Miquel Ribera, dermatòleg de l’Hospital Universitari de Sabadell – Corporació Parc Taulí i vicepresident de la Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia

Mitjançant una reflexió conjunta amb diferents especialistes amb punts de vista diversos sobre la psoriasi i l’artritis psoriàsica, farmacèutics d’hospitals, de centres d’atenció primària i de l’administració sanitària van estar informats de quin és l’estigma i la gravetat d’aquestes malalties i van conèixer casos reals que va aportar l’associació de malalts.

El professorat va estar format per Santi Alfonso, gerent d’Acció Psoriasi, Fernando Gallardo, dermatòleg de l’Hospital del Mar, Miquel Ribera, dermatòleg de l’Hospital Universitari de Sabadell – Corporació Parc Taulí i vicepresident de la Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, Agustí Sellas, reumatòleg de l’Hospital Vall d’Hebron, i M. Antònia Mangues, cap de servei de farmàcia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que també va exercir com a moderadora de l’acte.

Amb el patrocini de:

janssen_logo

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal