Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Les farmàcies de Pineda de Mar fan front comú contra el tabaquisme

Les farmàcies de Pineda de Mar fan front comú contra el tabaquisme

11 desembre 2014

pinedasensefumsLes farmàcies de Pineda de Mar s’han adherit a la campanya de salut comunitària “Pineda Sense Fums” impulsada per l’Ajuntament d’aquest municipi. És la tercera campanya en l’àmbit sanitari en què participen, conjuntament amb els centres d’atenció primària, desprès de l’èxit participatiu de les campanyes anteriors “Amb el Cor no hi juguis” i “Salut Mental: Millor fent pinya”. La campanya vol animar els fumadors a deixar-ho, a fer tot el possible per reduir el nombre de nous fumadors, incidint en els més joves, i promovent estils de vida més saludables, i lluitar contra els efectes del fum ambiental del tabac (FAT), especialment en els infants.

El tabac és la causa d’un llistat llarg de malalties (càncer, emfisema, bronquitis crònica, accidents vasculars…) i te el dubtós honor de ser la primera causa de pèrdua de salut i de mort prematura i evitable.

El 80% de les farmàcies de la localitat estan implicades en aquesta campanya. La iniciativa també compta amb la implicació dels professionals del centre d’atenció primària de la ciutat (metges i infermeres, ginecòleg i llevadora, odontòleg), la Comunitat Terapèutica del Maresme, els tècnics de salut pública i altres tècnics (esports, serveis socials, comerç, etc.), la complicitat de l’Ajuntament de Pineda de Mar i el suport de la Generalitat de Catalunya.

“Les farmàcies ens hem preparat activament per poder actuar amb plenes garanties a la campanya. Vam fer dues formacions conjuntes amb tots els sanitaris de Pineda (metges, infermeres i farmacèutics), a càrrec d’un metge especialista en dependències de l’Hospital de Calella i, posteriorment, vam rebre una formació específica per a farmacèutics al COFB” explica Jaume Pombo, farmacèutic comunitari i coordinador del projecte a les farmàcies de Pineda de Mar.
Presentació campanya Pinedasensefums

Presentació de la campanya a l’Ajuntament de Pineda de Mar.
Crèdit imatge: Jaume Pombo

La campanya està en marxa i es va presentar oficialment el 29 d’octubre a l’Ajuntament de Pineda: va comptar amb l’assistència la Subdirectora General de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas en representació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la Coordinadora d’Atenció Primària de l’ICS, Sara Rodríguez, i el president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases. L’acte va estar presidit pel regidor de salut, Santiago Macip, coordinador de l’Àrea de Qualitat de Vida, i l’alcalde de Pineda, Xavier Amor.

Durant la campanya es faran xerrades i s’establirà un circuït d’atenció al fumador al CAP, i a les farmàcies hi haurà punts d’informació i assessorament i seguiments dels tractaments. També es faran tallers a les escoles i instituts, un concurs de cartells sense fum, i formació a l’equip docent dels centres escolars. En l’àmbit esportiu es farà formació a monitors i entrenadors, i als establiments hotelers s’hi podrà veure el rètol del segell ‘Pineda sense Fums’. Pel que fa a les entitats ciutadanes de Pineda, hi hauran caminades, tallers, xerrades, fires, concerts, actuacions artístiques i competicions esportives de caràcter benèfic en favor de la campanya. “Pineda sense Fums” s’allargarà fins al 31 de maig, Dia Internacional contra el Tabac.

Consultar fulletó informatiu de la campanya, que inclou les farmàcies participants. 

Més informació d’interès: Programa de Cessació Tabàquica del COFB (PCT)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal