Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Medicaments i dopatge

Medicaments i dopatge

26 gener 2015

Per informar als professionals farmacèutics i als ciutadans dels medicaments que contenen sustàncies que poden estar prohibides en l’àmbit de l’esport, el Consejo General de Farmacéuticos té habilitat un espai específic en el qual es pot consultar un Llistat de medicaments amb substàncies prohibides en l’àmbit de l’esport, tant ordenats alfabèticament com per grup terapèutic, sobre la base de la informació continguda en la Resolució de 18/12/2014, de la Presidència del Consell Superior d’Esports, per la qual s’aprova la llista de substàncies i mètodes prohibits en l’esport (BOE núm. 315, de 30-12-14).

1181363_88398639El terme “dopatge” es refereix a tota mesura que pretén modificar, d’una manera no fisiològica, la capacitat de rendiment mental o físic d’un esportista, així com eliminar, sense justificació mèdica, una malaltia o lesió, amb la finalitat de poder participar en una competició esportiva. Des del punt de vista legal, consisteix en l’ús de substàncies prohibides, incloses en llistes de categories farmacològiques. Existeixen llistes publicades per cada país i per cada organització esportiva, que intenten englobar aquestes substàncies. En el cas d’Espanya, és el Consell Superior d’Esports el que té la competència d’elaborar aquesta llista de substàncies i grups farmacològics prohibits, i de determinar els mètodes no reglamentaris utilitzats per augmentar artificialment les capacitats dels esportistes.

Amb el dopatge s’atempta contra l’ètica esportiva, ja que suposa un avantatge enfront de la resta de participants i una injustícia al no existir igualtat d’oportunitats. Però el problema va encara més enllà, perquè el propi jugador es veu afectat a tres nivells:

  • pot atemptar contra la seva pròpia integritat física i psíquica, posant en perill la seva vida,
  • l’estar involucrat en un tema de dopatge, suposa un gran desprestigi personal,
  • el consum de substàncies prohibides, pot conduir a importants sancions esportives i econòmiques.
Pregunti sempre al seu farmacèutic. Ell li informarà sobre aquestes i altres qüestions relacionades. I recordi que la intervenció farmacèutica suposa una elevada garantia en el procés global d’adequació, efectivitat i seguretat dels tractaments amb medicaments.

Més informació: Espai sobre Dopatge a Portalfarma
Font de la notícia: Portalfarma

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal