Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Onicomicosi: l’adherència i el tractament són les claus de l’èxit

Onicomicosi: l’adherència i el tractament són les claus de l’èxit

5 febrer 2015

La onicomicosi (també coneguda com a “tinya de l’ungla”) és la malaltia més comuna de les ungles i constitueix al voltant de la meitat de totes les seves anomalies. Aquestes infeccions produïdes per fongs microscòpics a les ungles de les mans i dels peus poden causar pèrdua de la cutícula i destrucció de l’ungla.

El tractament de la onicomicosi resulta difícil degut al lent creixement de les ungles, a la dificultat de penetració dels fàrmacs i a la durada dels tractaments. Per tant, l’elecció del fàrmac i el seguiment des de l’oficina de farmàcia són la clau per l’èxit del tractament, que oscil·la entre els 5 i els 12 mesos.

“L’èxit en el resultat dels tractaments de l’onicomicosi és directament proporcional a l’adherència del tractament. L’atenció farmacèutica activa pot detectar incompliments ens el tractaments i facilitar l’adherència. El farmacèutic és un agent de salut de proximitat que coneix els símptomes i pot derivar, en cas de necessitat, al metge”, Núria Bosch, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB i moderadora de l’acte.
onicomicosi_COFB

Aurora Guerra, Núria Bosch i Guillermo Bagaria

La conferència “Onicomicosis: Adherència i tractament” va tenir lloc el 9 de desembre al COFB i va comptar amb el patrocini dels laboratoris Medea i Reig Jofre.  Aurora Guerra, professora titular de Dermatologia a la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense i cap de la Secció de Dermatologia de l’Hospital Universitari 12 d’octubre de Madrid, va exposar quines patologies i alternatives terapèutiques existeixen, i Guillermo Bagaria, farmacèutic comunitari, va fer especial menció a l’adherència i el seguiment dels pacients amb onicomicosis des de l’oficina de farmàcia.

Més información sobre les micosis al nostre web de salut Farmaceuticonline.

 

Amb el patrocini de:

medea                          reigjofre

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal