Estàs aquí: Inici > Destacats > La Generalitat no pagarà als farmacèutics tampoc a finals de mes i incrementa encara més l’endarreriment

La Generalitat no pagarà als farmacèutics tampoc a finals de mes i incrementa encara més l’endarreriment

25 febrer 2015

La Generalitat no pagarà tampoc aquest divendres 27 de febrer la factura dels medicaments dispensats el mes de novembre i incrementarà així l’endarreriment en el pagament, que ja era de 55 dies. La factura ascendeix a 108,3M€ is’hauria d’haver pagat el 5 de gener, i se suma a la que tenia pendent pels medicaments dispensats durant el mes de desembre (118,5M€) i que s’hauria d’haver pagat el passat 5 de febrer. Si, com és previsible, el proper 5 de març no paga la corresponent al mes de gener acumularà un deute de 340M€.

El CatSalut atribueix el motiu de l’impagament a què les dotacions del FLA 2015, a través de les quals estava previst realitzar el pagament, no han estat aprovades encara per la Comisión Delegada del Gobierno para Asuntos Económicos. Davant aquesta situació els farmacèutics reclamen un cop més que el pagament dels medicaments sigui una prioritat per a les Administracions de la mateixa manera que ho és per als pacients.

Quan es pagarà?

El pagament d’aquesta factura de novembre és encara incert. Està previst que l’aprovació del FLA es faci efectiva durant la primera quinzena de març. Si finalment es confirma també l’arribada d’un FLA extraordinari els farmacèutics reclamen que serveixi per acabar definitivament amb els endarreriments que pateix el sector des de l’any 2011 i poder comptar amb un calendari de pagaments fiable per al que resta de l’any.

Podeu consultar aquesta nota a la Sala de Premsa del web institucional del COFB (via www.cofb.org)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal