Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > El farmacèutic incrementa un 62% l’adherència als tractaments

El farmacèutic incrementa un 62% l’adherència als tractaments

11 març 2015

L’actuació del farmacèutic des de la farmàcia comunitària incrementa un 62% l’adherència al tractament dels pacients, segons es desprèn del “Estudi sobre l’adherència i coneixement del tractament amb Inhibidors de la Bomba de Protons (IBP)”, elaborat pel Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos. Han participat 143 farmàcies comunitàries de tot el territori nacional (7 catalanes) que han seguit i han avaluat a un total de 610 pacients.

RIFAC1

L’actuació del farmacèutic va produir un augment relatiu del 62,2% en la taxa de compliment del tractament per part del pacient, registrant un percentatge d’adherència del 78,5% al final de l’estudi enfront del 48,4% de la visita inicial.
Font: Portalfarma (Consejo)

Els resultats que s’han obtingut a aquest estudi demostren que, en pacients que utilitzaven IBP, l’actuació professional del farmacèutic des de la farmàcia comunitària augmenta significativament el coneixement de la medicació per part del pacient, el grau d’adherència al tractament, així com una millora de la qualitat de vida dels pacients.

El COFB ha col·laborat en aquest estudi, que compta amb el suport dels laboratoris Cinfa.

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal