Estàs aquí: Inici > Món col·legial > La xarxa, una eina per als farmacèutics d’atenció primària per difondre coneixement

La xarxa, una eina per als farmacèutics d’atenció primària per difondre coneixement

18 març 2015

En els darrers anys, Internet ha evolucionat propiciant l’aparició de nombroses eines que faciliten la difusió del coneixement i la creació d’entorns de treball cooperatius. En aquest context, el farmacèutic d’atenció primària té l’oportunitat de desenvolupar la faceta de microgestor del coneixement i elaborar recomanacions, per exemple, sobre l’ús adequat dels medicaments, l’avaluació del lloc que tenen aquests en la terapèutica o la resolució de les consultes que diàriament li plantegen altres professionals sanitaris o els pacients.

Però no tot són avantatges. “Un dels problemes que tenim en l’actualitat és la gran quantitat d’informació que tenim de tot tipus. La clau és saber quina és rellevant i de qualitat per poder-la transmetre de manera eficient”, afirma Roser Vallès, vocal d’Atenció Primària del COF de Barcelona i coordinadora del taller que el Col·legi va realitzar perquè els farmacèutics d’atenció primària es formessin en Twitter i RSS/Feedly.

L’objectiu de la formació era donar a conèixer, en un entorn pràctic i interactiu, les eines digitals més importants en l’àmbit sanitari perquè són de gran utilitat per respondre consultes del pacient, formular recomanacions farmacoterapèutiques i estar al dia en el coneixement professional. Per això, és necessari aprendre com funciona Twitter i l’RSS/Feedly, saber quin valor poden aportar al professional sanitari i aplicar aquestes eines digitals en el dia a dia de la professió.

Roser Vallès: “Una de les nostres funcions principals és actuar com a assessors al metge i/o infermera sobre el món del medicament, i gestionar la informació de què disposem a Internet és fonamental”.

Segons Roser Vallès, el taller ha permès als farmacèutics conèixer millor algunes eines digitals que els permeten, d’una banda, gestionar d’una manera més eficient tota la informació que necessiten per a treballar, i de l’altra, poder utilitzar les xarxes socials com a mitjans per difondre i compartir coneixement.

Carlos Fernandez Oropesa, farmacèutic d’atenció primària de l’àrea de gestió sanitària nord-est de Granada i membre del comitè editorial del blog oficial “Farmacia de Atención Primaria” de la SEFAP

Carlos Fernandez Oropesa impartint el taller

El taller, coordinat per Roser Vallès i Rosa Madridejos, vocal de la Sociedad Española de Farmacéuticos de Atención Primaria (SEFAP) a Catalunya, ha estat impartit per Carlos Fernandez Oropesa, farmacèutic d’atenció primària de l’àrea de gestió sanitària nord-est de Granada i membre del comitè editorial del blog oficial “Farmacia de Atención Primaria” de la SEFAP.

 

  • Taller de Twitter
  • Taller de RSS/Feedly
– Introducció: Twitter en context

– Primers passos a Twitter

– Què puc fer a Twitter ?

Eines útils a Twitter

Gestió del coneixement amb Twitter

– Què és Really Simple Syndication?

– Tipus d’agregadors. Exemples: Feedly, Flipboard

– Primers passos amb Feedly

Organització de continguts

Gestió de continguts

Amb el patrocini de:

BOEHRINGER1

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal