Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Ágora Sanitaria es consolida com a portal de formació online de referència

Ágora Sanitaria es consolida com a portal de formació online de referència

24 març 2015

El web dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i Madrid (COFM) és una de les principals plataformes escollides pels professionals sanitaris per formar-se i actualitzar els seus coneixements amb 32.688 inscripcions enregistrades des del 2011, 15.677 d’elles durant el 2014 (4.414 més que al 2013).

logo_agora-690x196

Els aspectes que més valoren els alumnes dels cursos d’Ágora Sanitaria són l’aplicació pràctica, el feedback dels tutors i el format innovador, fet que explica els alts índexs de finalització (per sobre del 70% en cursos autoformatius i per sobre del 90% en els tutoritzats) i valoració (una mitjana que supera el 8,5 en continguts i el 8,7 en metodologia).

Entre els cursos que ofereix el portal els que més interés desperten entre els farmacèutics són els relacionats amb els símptomes menors, mitjançant els qual obtenen eines per determinar de forma més eficaç quan convé o no derivar el pacient a un metge, i també per recomanar amb més seguretat quin producte sense prescripció és el més adequat per tractar els símptomes menors. Ágora Sanitaria té un catàleg que cobreix, a més d’aquesta formació, la gestió farmacèutica, la farmacoteràpia i altres tractaments.

Una demanda en augment

Malgrat ser un projecte engegat pels col·legis de Madrid i Barcelona, Àgora Sanitària sempre ha tingut la vocació de ser una plataforma de formació online oberta a tots els professionals de la farmàcia, independentment del seu àmbit d’exercici. De fet, en la línia d’aprofitar tot el potencial de la plataforma i posar-ho a la disposició d’altres col·legis, s’ha arribat també a acords de col·laboració per fer difusió dels cursos entre col·legiats d’altres procedències. Actualment, 1 de cada 2 inscrits (un 44%) ja provenen d’altres col·legis.

A més, per tal de donar resposta a aquesta demanda en augment, al setembre de 2014 Ágora Sanitaria va ampliar el seu programa amb sis nous cursos gratuïts -gràcies al patrocini dels laboratoris-, que tracten temes com la recomanació farmacèutica en el refluxe gastroesofàgic, què aconsellar i indicar amb les consultes sobre l’estat d’ànim, o bé com actuar davant el mal de gola.

El portal també compta amb un perfil ampli de professionals inscrits, que va des de farmacèutics d’indústria, hospital, salut pública o atenció primària, fins a tècnics i auxiliars de farmàcia comunitària, així com altres professionals comunitaris.

image_gallery (2)

Ágora Sanitaria a Infarma Barcelona 2015

Els pròxims 24, 25 i 26 de març Ágora Sanitaria estarà al Congrés i Saló Infarma Barcelona 2015 on oferirà set tallers pràctics de 30 minuts cadascun a l’anomenada Aula Ágora. A partir de casos clínics es mostrarà la pràctica i la metodologia d’Ágora, així com l’entorn col·laboratiu que hi ha entre experts i alumnes. A més, amb la formació ràpida es buscarà aconseguir el màxim rendiment en diferents àmbits de la farmàcia comunitària. Els tallers que s’impartiran són els següents:

• Com actuar eficaçment en Hipertensió Arterial

• Homeopatia i Embaràs

• Fitoteràpia en el dolor abdominal

• L’Oficina de Farmàcia i la seva implicació en emergències sanitàries

• Casos clínics en l’insomni

• Cosmetovigilància: un valor afegit de la dermofarmàcia

• Casos clínics en el rendiment cognitiu

A banda, els assistents de l’Aula Ágora participaran en el sorteig d’un iphone 6 i se’ls entregarà un kit de running per liderar la carrera formativa i aconseguir les millors marques, el catàleg amb els cursos i un targetó amb informació sobre una de les últimes novetats d’aquest portal de formació online: la marató formativa.

image_gallery

 

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal