Estàs aquí: Inici > INFARMA > Infarma Barcelona 2015, nou èxit de participació: més de 25.000 visitants i 2.500 congressistes

Infarma Barcelona 2015, nou èxit de participació: més de 25.000 visitants i 2.500 congressistes

31 març 2015
cloenda-infarma

Francisca Aranzana, directora d’Infarma, Luis González, president del COFM, i Jordi de Dalmases, president del Comitè Organitzador d’Infarma Barcelona 2015 i del COFB

El Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia i Saló de Medicaments i Parafarmàcia, Infarma 2015, es va clausurar dijous 26 de març després de 3 dies de conferències i debats als quals van assistir més de 2.500 congressistes i 25.000 professionals del sector farmacèutic que van visitar el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, que va comptar amb la presència de més de 328 expositors.

Durant la cloenda, el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i president del Comitè Organitzador d’Infarma 2015, Jordi de Dalmases, va mostrar la seva solidaritat amb els familiars de les víctimes de l’accident aeri, pel qual es va suspendre l’acte d’inauguració oficial del Congrés. Dalmases va qualificar aquesta edició d’Infarma 2015 com a ”increïble” i va mostrar el seu desig que aquesta trobada sigui una eina “per a la professió en la qual caben tots els punts de vista”. Un espai que va remarcar també ha de servir a la indústria i a totes aquelles persones relacionades amb l’àmbit farmacèutic “per mostrar les seves novetats i compartir idees”. En el seu discurs, va recordar la situació que estan vivint els farmacèutics catalans, que encara no han cobrat les receptes dispensades en el mes de novembre. I va tornar a reclamar que les administracions compleixin amb les seves obligacions de la mateixa manera que se’ls exigeix que ho facin als ciutadans.

Per la seva banda, Francisca Aranzana, directora d’Infarma 2015, va donar les gràcies a tots els que “han fet possible l’intercanvi d’informació, coneixement i innovació” i es va remetre al lema d’aquesta edició “Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present” i va convidar a tots els participants a posar-se a treballar amb tot l’après durant els tres dies de Congrés. “Hem analitzat la situació actual de la farmàcia, les fites que hem aconseguit, que no són poques, ni han estat fàcils, i els objectius que tenim per davant”. Per a la directora “són molts els anys que portem treballant a contra corrent” i va animar a “remar tots a favor del que creiem i confiar que, com sempre, el millor està per arribar”.

AGENDA: la propera edició d’Infarma tindrà lloc a Madrid els dies 8, 9 i 10 març de 2016

Durant les més de 60 aules actives, conferències i taules de debat d’Infarma 2015 es van abordar alguns dels principals reptes que està afrontant el sector farmacèutic. Un tema destacat va ser el dels serveis orientats al pacient que permeten avançar cap a un paper cada vegada més assistencial del professional farmacèutic, com a agent integrat en la cadena sanitària. En aquesta línia es van mostrar resultats de diferents experiències o programes pioners que s’estan impulsant amb èxit en les farmàcies, com la detecció del risc cardiovascular, l’atenció al pacient crònic complex, la detecció precoç del VIH o el càncer de còlon.

També es van abordar altres dels temes que preocupen, com l’accés dels pacients a nous fàrmacs o la innovació en la prestació farmacèutica, i es va debatre sobre les possibles solucions als problemes de desproveïment, sense deixar de costat, l’atenció a les noves oportunitats que contínuament s’obren en diferents àmbits, com és el cas de la venda a través d’Internet.

Podeu consultar totes les notes de premsa d’Infarma a l’apartat de Notes de Premsa del web d’Infarma o a la Sala de Premsa del web institucional del COFB.

Els vídeos de totes les conferències i ponències que han tingut lloc a aquesta edició d’Infarma es penjaran a l’aparat Multimèdia del web a mitjans del mes d’abril.

Infarma en imatges

Congrés

Saló

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal