Estàs aquí: Inici > Destacats > L’Administració torna a acumular tres mesos de deute amb les farmàcies catalanes (340,1M€)

L’Administració torna a acumular tres mesos de deute amb les farmàcies catalanes (340,1M€)

7 abril 2015

Fins a tres mesos és el que està trigant l’Administració a pagar els medicaments que dispensen les farmàcies catalanes als pacients. Aquest retard –que ja es va assolir a principis de març i que s’ha tornat a repetir a l’abril-, és el més greu després del que es va suportar el novembre de 2013, quan es van arribar a acumular 4 mesos. El deute actual de la Generalitat ascendeix a 340,1M€. Aquesta quantitat correspon a la suma de les factures dels medicaments dispensats el mes de desembre (118,5M€) –que s’hauria d’haver abonat el 5 de febrer–, gener (114,3M€) –que s’hauria d’haver pagat el 5 de març-, i febrer (107,3M€) -que s’hauria d’haver liquidat el 5 d’abril-.

No va ser fins el passat dimecres, 1 d’abril, quan l’Administració va pagar la factura de les receptes dispensades al novembre (108,3M€). Pel que fa a la factura del desembre està previst que es pagui coincidint amb l’arribada d’un Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) extraordinari durant la primera quinzena d’abril. La resta de factures pendents segueixen sense una data de pagament fixada.

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya segueix reclamant que s’acabi amb els endarreriments en el pagament que pateixen els farmacèutics des de fa quatre anys i que s’estableixi un calendari de pagaments fiable per aquest any.

Més informació: nota de premsa (via www.cofb.org)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal