Estàs aquí: Inici > Destacats > Infarma Barcelona 2015 i els serveis a la farmàcia omplen els mitjans al mes de març

Infarma Barcelona 2015 i els serveis a la farmàcia omplen els mitjans al mes de març

14 abril 2015

El sector farmacèutic ha estat notícia reiterades vegades aquest passat mes, i t’expliquem el perquè:

Infarma Barcelona 2015 bat rècords de participació

Objetivos cumplidos  más de 60 aulas activas  con 220 ponentesEl 24, 25 i 26 de març el recinte Fira Gran Via va acollir la 27a edició del Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia i Saló de Medicaments i Parafarmàcia. Infarma Barcelona 2015 ha batut rècords de participació, amb més de 25.000 professionals del sector farmacèutic, 2.500 congressistes i més de 328 expositors.

Durant els tres dies que va durar Infarma, els mitjans van recollir –entre moltes d’altres notícies- la conferència inaugural, a càrrec del cardiòleg Josep Brugada (imFarmacias, Europa Press, La Vanguardia, El Farmacéutico, Farmaventas, El Global o Consejos de tu farmacéutico), i les taules sobre els desproveïments (El Global, Correo Farmacéutico, Farmaventas, Acta Sanitaria o El Farmacéutico), la situació de la farmàcia a Europa (Correo Farmacéutico, El Global, imFarmacias, El Farmacéutico o Farmaventas), la Declaració de Córdoba (Redacción Médica, imFarmacias, El Global, Correo Farmacéutico, Europa Press, La Vanguardia o Telecinco), o l’acte de cloenda (Acta Sanitaria, El Global, El Farmacéutico, Farmaventas o imFarmacias -mitjà que va recollir les notícies més descatades d’Infarma a través del seu nou canal de TV-).

Tornem a denunciar el retard en el pagament

Crisi i sanitat  a quin preu   05 03 2015El dia 5 de març vam tornar a denunciar el retard en el pagament per part de l’Administració. Tot i que actualment el retard és de 55 dies, en aquell moment era de tres mesos i la xifra ascendia als 340,1M€, corresponents a les factures dels medicaments dispensats als mesos de novembre, desembre i gener.

Es van fer ressò d’aquesta situació diferents mitjans, tant generalistes: Europa PressAraLa Vanguardia, AbcEl ConfidencialEl Dia, i les edicions catalanes dels diaris Expansión, La Razón i El País; com especialitzats: Correo FarmacéuticoEl GlobalRedacción MédicaEl FarmacéuticoimFarmaciasActa Sanitaria i Farmanatur. També es va debatre sobre aquest problema al programa de TV3 Puntcat: Crisi i sanitat: a quin preu? (a partir de: 1h 21’ 00” i fins al 1’22’15”).

La farmàcia assistencial avança

36 farmàcies barcelonines faran la prova per detectar el VIH   BTVNOTÍCIES.catUn dels temes que es va tractar a Infarma és el paper cada cop més assistencial del farmacèutic dins la societat. En són un exemple els programes de detecció precoç del VIH, que es va estendre a 36 farmàcies de Barcelona durant el mes de març, tal com van recollir tant els mitjans de premsa generalista com Europa Press, AlDia, La Vanguardia, El Periódico, Abc, El Economista i Nació Digital, els de premsa especialitzada com El Global, Correo FarmacéuticoActa SanitariaimFarmacias i DFarmacias, algunes ràdios, com Barcelona FM i Cope Barcelona, que van recollir declaracions de Rafael Guayta, director de Projectes i Recerca del CCFC, i Rac1 (programa “El món a RAC1” (bloc de les 11h -del minut 58’50’’ al 59’38’’- i principi del de les 12h) del 10 de març), que va recollir declaracions de Mercè Barau, vocal d’Atenció Farmacèutica del COFB, i algunes televisions, com BTV; i el programa de detecció precoç del càncer de còlon, del qual es va començar a realitzar la segona ronda també durant el mes passat,  tal com van recollir mitjans generalistes com AlDia, Acn, BTV, La Vanguardia, Europa Press i Abc; i mitjans especialitzats com El Global, imFarmacias, El Farmacéutico i Farmanatur.

Telediario   15 horas   14 03 15  Telediario   RTVE.es A la CartaD’altra banda, la prova de detecció de risc cardiovascular que es realitza a la farmàcia va sortir en el reportatge que els informatius nacional (del minut 23’41” al 25’51”) i autonòmic (del minut 04’12” al 05’21”) de TVE van fer amb motiu del Dia Europeu per la Prevenció del Risc cardiovascular.

Els mitjans també s’han fet ressò del Projecte pilot per a l’avaluació de l’atenció farmacèutica en la gestió compartida de malalts crònics complexes (PCAF), que es durà a terme l’any vinent a les farmàcies de Catalunya, tal com han recollit alguns mitjans com El Global, imFarmacias, Infosalus, EstusanidadAlDia o Redacción Médica, que va recollir declaracions del President del Col·legi, Jordi de Dalmases.

El paper del farmacèutic, premiat

El president del COFB, Jordi de Dalmases (tercer començant per l'esquerra), recull el premi pel projecte de "Determinació del risc cardiovascular en farmàcies"

El president del COFB, Jordi de Dalmases (tercer començant per l’esquerra), recull el premi pel projecte de “Determinació del risc cardiovascular en farmàcies”

Aquest rol cada cop més assistencial del farmacèutic ha estat reconegut en diferentes ocasions, l’última, en l’acte de les Millors Iniciatives de l’Any 2014 de Correo Farmacéutico, on es va premiar el projecte Barcelona, Ciutat Cardioprotegida (dut a terme juntament amb l’Associació de Farmàcies de Barcelona, l’Associació Barcelona Salud, l’Ajuntament de Barcelona i els COF de Tarragona i de Lleida); i el projecte Determinació del risc cardiovascular en farmàcies (realitzat amb Mútua General de Catalunya).

Aquests premis volen reconèixer la tasca diària d’aquelles institucions, empreses o persones que, amb la seva aportació, han ajudat a millorar el món de la farmàcia, l’atenció farmacèutica i la salut al llarg del 2014.

 

 

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal