Estàs aquí: Inici > Món col·legial > A la primavera augmenten les visites per al·lèrgies a la farmàcia

A la primavera augmenten les visites per al·lèrgies a la farmàcia

17 abril 2015

alergiaMés de 40 persones acudeixen setmanalment a la farmàcia per motius d’al·lèrgia durant els mesos de primavera. La resta de l’any, la mitjana de consultes per al·lèrgies descendeix a 20 per setmana. La meitat d’aquestes persones acudeixen amb prescripció mèdica, mentre que la resta ho fan a la recerca de tractaments sense recepta o de consell per part del farmacèutic.

Així es desprèn dels resultats de l’enquesta “La farmàcia comunitària i el tractament de l’al·lèrgia respiratòria” realitzada entre més de 500 oficines de farmàcia espanyoles pel portal de formació online Àgora Sanitària, en col·laboració amb el laboratori Stallergenes. L’estudi tenia per objectiu aconseguir informació que permeti optimitzar l’atenció farmacèutica dels pacients amb al·lèrgies respiratòries, malalties que afecten a més de 90 milions d’europeus. El seu infradiagnòstic és un dels principals problemes als quals s’enfronten els experts.

L’enquesta també aborda el coneixement de les vacunes per a l’al·lèrgia o immunoteràpia amb al·lergògens per part dels farmacèutics: el 85 % informa d’aquesta opció a l’usuari tot i que la majoria assegura estar interessat en obtenir més informació sobre aquests tractaments i en voler actualitzar la seva formació sobre les vacunes.

D’altra banda, més de la meitat dels farmacèutics considera que l’ajuda que presten al compliment i adherència dels tractaments prescrits per l’especialista és fonamental. I més del 60% valora que ajuden “molt” o “bastant” en la informació sobre els tractaments.

Per a Cristina Rodríguez, cap del departament de Formació de Col·legi, l’alt índex de participació registrat és una demostració de l’ampli interès que tenen els farmacèutics a actualitzar els seus coneixements en al·lèrgies: “atès que és una consulta molt freqüent que es troben en la farmàcia, es demostra la necessitat d’obtenir més eines per oferir un millor consell sanitari a l’usuari, i per això és indispensable engegar iniciatives d’aquest estil, així com garantir una formació continuada des dels col·legis, ja sigui de forma presencial o través de la formació online que oferim, per exemple, des d’Àgora Sanitària”.

Enquesta amb premi

L’enquesta, que constava de 15 preguntes, ha comptat amb la participació de més de 500 farmacèutics de tot l’estat espanyol. Entre els participants es van sortejar 4 inscripcions gratuïtes al programa de gestió d’oficina de farmàcia: Màrqueting, IV edició que imparteix Àgora Sanitaria. Els guanyadors han estat:

  • Maria Belén Hernández, d’Estepona
  • Alicia Hernández, de Madrid
  • Ana Isabel Redondo, de Vitòria
  • Maria Luz Valero, de Leganés

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal