Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > La Vocalia d’Alimentació participa en la Setmana de la Salut de Vilassar de Mar

La Vocalia d’Alimentació participa en la Setmana de la Salut de Vilassar de Mar

15 maig 2015

setmana-salut-menopausaDel 7 al 19 d’abril, Vilassar de Mar va acollir la 4a Setmana de la Salut, una iniciativa per informar, prevenir i fomentar hàbits saludables entre la població. Ana Maria Andrés, farmacèutica comunitària i membre de la Vocalia d’Alimentació del Col·legi, va donar una xerrada a la biblioteca de la ciutat per explicar quins són els bons hàbits per a una menopausa saludable. Un exemple similar són les activitats que engloba el Programa d’Educació Nutricional del COFB (PEN): l’any passat es van realitzar diverses sessions de “Menjar bé quan ets gran” a casals i centres de gent gran, encarregades per la Diputació de Barcelona.

Els canvis de nivell hormonal poden donar donar lloc a l’aparició d’una sèrie de símptomes més o menys acusats que es poden tractar i prevenir amb una bona alimentació i un estil de vida saludable. Els tres pilars fonamentals per a una correcta alimentació i estil de vida durant la menopausa impliquen alimentar-se de forma variada i saludable, hidratar-se i activar-se i relaxar-se. Podeu consultar el tríptic informatiu que es va entregar aquí. Andres també va difondre els resultats de l’estudi “Educació nutricional en la menopausa”, emmarcat en la 5a edició del Pla d’Educació Nutricional pel Farmacèutic (Plenufar).

menopausa-setmana-salut-vocalia-alimentacio

Ana Maria Andrés, al centre de la taula, durant la xerrada informativa
Font: Flickr Ajuntament de Vilassar de Mar

Aquesta setmana dedicada a la salut al municipi va estar organitzada per la Comissió d’Estils de Vida Saludables de Vilassar de Mar (premi PAAS de Salut Comunitària 2010), de la qual formen part les regidories de Salut Pública, Ensenyament, Esports, Comunicació, Joventut, Medi Ambient i Serveis Socials de l’Ajuntament, els centres educatius del municipi i les seves AMPES i el CAP Dr. Masriera. Durant la setmana es van oferir tallers oberts de prevenció d’accidents, de fer marxa nòrdica, de recuperació del sòl pelvià, de nutrició, de formatges artesans, de massatge infantil, de relaxació, de salut postural i de moviment expressiu, entre d’altres.

Vídeo i fotos de la 4a Setmana de la Salut (via web ajuntament Vilassar de Mar)

Potser també t’interessa: Plenufar 5: les dones en edat climatèrica a Catalunya consumeixen més brioxeria però menys tabac que la mitjana espanyola

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal