Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Direcció tècnica d’una indústria farmacèutica

Direcció tècnica d’una indústria farmacèutica

9 juny 2015

curs-direccio-tecnica-industria-farmaceutica (2)

El departament tècnic d’un laboratori farmacèutic és el responsable del fàrmac davant de les autoritats sanitàries tant si l’ha produït com si només l’ha comercialitzat. L’àmbit d’actuació inclou des del control des del punt de vista farmacèutic-sanitari del fàrmac fins a l’establiment de contactes amb altres fabricants de productes. El coneixement d’aquesta àrea permet valorar-ne la importància, saber com funciona i discernir les característiques a tenir en compte per desenvolupar la tasca encomanada.

Per tal d’iniciar l’alumne en els conceptes de direcció tècnica per proveir-lo d’uns coneixements generals de les àrees implicades i repassar les funcions que desenvolupa un director tècnic en la indústria farmacèutica i el tècnic garant de sectors afins, el COFB va acollir el curs “Direcció Tècnica d’una indústria farmacèutica” al mes de març.

El curs, pel que fa a conceptes, expectatives, durada i professorat va obtenir una nota mitjana de 9 per part dels alumnes assistents a la formació.

La formació va fer un repàs de com s’assumeix la direcció tècnica d’un laboratori farmacèutic, quins són els tècnics garants de sectors afins, quins són els tipus de laboratoris, la legislació farmacèutica relacionada -incloent la Llei de garanties i principals normatives-, les normes de fabricació correcta i els aspectes generals de direcció tècnica. Els alumnes també van poder adquirir nocions sobre emmagatzematge, transport i distribució, i sobre subministrament de medicaments i traçabilitat, administració central i autonòmica, comerç internacional, subcontractació a tercers, auditories a tercers, devolucions, reclamacions i retirades. Finalment, es van tractar també aspectes relacionats amb els complements alimentosos i el productes sanitaris.

ramon-bonet-direccio-tecnica-industria-farma

Ramon Bonet, doctor en Farmàcia, especialista en farmàcia industrial i galènica i anàlisi i control de medicaments i drogues, director adjunt d’estratègia comercial canal retail i atenció al client Iberia Sanofi, i vocal d’Indústria del COFB, va ser el professor i coordinador d’aquesta formació.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal