Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Nou retard en el pagament a les farmàcies catalanes: més de 236M€ de deute acumulat

Nou retard en el pagament a les farmàcies catalanes: més de 236M€ de deute acumulat

7 setembre 2015

Més de 236M€ deu l’Administració a les farmàcies catalanes. Aquesta xifra surt de la suma dels imports de les factures dels medicaments que els farmacèutics van dispensar al juliol (121,5M€), que s’hauria d’haver fet efectiva avui, i al juny (115M€), que s’hauria d’haver pagat el passat 5 d’agost.

La mitjana actual amb què la Generalitat està pagant és de 55 dies respecte a la data de pagament que marca el Concert –el dia 5 de cada mes– i tres mesos després que s’hagin dispensat els medicaments a les farmàcies. Davant aquesta situació, els representants dels farmacèutics reclamen que s’acabi amb els endarreriments que pateixen des de fa quatre anys i que sigui una prioritat per a les Administracions complir amb les obligacions de pagament en àmbits de vital importància com és el de l’accés als medicaments per part dels pacients.

Avui l’Administració hauria de fer efectiva la factura dels medicaments que els farmacèutics van dispensar al juliol (121,5M€), que se suma a la que tenia pendent de juny (115M€).

Aquesta nota de premsa enviada als mitjans també es pot consultar al web institucional del Col·legi (www.cofb.org).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal