Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Farmàcia comunitària: com es posicionen els partits polítics?

Farmàcia comunitària: com es posicionen els partits polítics?

22 setembre 2015
debat2

D’esquerra a dreta: Marta Ribas (CSQEP), Alba Vergés (JPS), Òscar Doñate (FEFAC), Enric Fernández-Velilla (PSC) i David Mejías (Cs). Font: FEFAC

A escassos dies de les eleccions autonòmiques del proper 27 de setembre, la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) va organitzar el 17 de setembre, a la seu de PIMEC a Barcelona, un debat al qual va convocar als representants de les diferents formacions polítiques perquè expliquessin la seva visió del futur de la farmàcia comunitària i la Resolució aprovada pel Parlament català per al desenvolupament del sector el passat mes de juliol.

El moderador de la taula, Òscar Doñate, de la Junta Directiva de l’AFB, va plantejar quatre preguntes als representants polítics participants, que van ser Alba Vergés, candidata de Junts pel Sí; Enric Fernández-Velilla, representant del PSC; Marta Ribas, diputada i membre de la candidatura Catalunya Sí que es Pot; i David Mejías, delegat territorial del Maresme i candidat per Barcelona de Ciutadans.

Els representants dels partits polítics van coincidir en què cal treballar amb els diferents agents per avançar en la Resolució aprovada pel Parlament i es van mostrar a favor d’una farmàcia comunitària més integrada en el sistema sanitari, en la qual es prioritzin els serveis professionals i en què el farmacèutic actuï com un veritable agent de salut, més enllà de la dispensació, ampliant el seu rol en aspectes de medicina preventiva i salut pública. Va haver-hi també un rebuig generalitzat a la liberalització de les farmàcies.

La taula rodona va girar entorn quatre temes centrals: les possibles solucions als problemes de cobrament de les farmàcies, els serveis professionals i com implantar-los perquè la farmàcia sigui viable, les noves competències a assumir per les oficines de farmàcia (com la dispensació medicaments hospitalaris o administració de vacunes), el model actual de farmàcia i la Resolució aprovada pel Parlament sobre el desenvolupament de la farmàcia comunitària.

Més informació:
Resum del debat polític sobre oficina de farmàcia organitzat per FEFAC (nota de premsa via FEFAC)

debat 1

Assistents a la taula rodona organitzada per la FEFAC a la seu de PIMEC. Font: FEFAC

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal