Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Les farmàcies, partícips a la cinquena Setmana del Cor de Manresa

Les farmàcies, partícips a la cinquena Setmana del Cor de Manresa

13 octubre 2015

setmana_del_cor_bannerCoincidint amb el Dia Mundial del Cor (29 de setembre), la capital del Bages va acollir la cinquena Setmana del Cor de Manresa, un programa d’activitats formatives i divulgatives promogudes per diverses entitats, empreses i administracions de la ciutat amb l’objectiu d’ajudar la població a millorar la seva qualitat de vida i disminuir el risc de patir malalties cardiovasculars. Va tenir lloc del 28 de setembre al 4 d’octubre, i els farmacèutics van tornar a demostrar el seu paper com a agent sanitari de referència: van prendre la tensió i mesurar colesterol i glucosa en una de les múltiples activitats programades.

farmacies-setmana-del-cor-Manresa (1)

Farmacèutiques de la farmàcia Buxó mesurant els nivells de colesterol i glucèmia a Manresa

En aquesta edició el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona s’estrenava com a organitzador afegint a la plaça de Sant Domènec de la localitat una taula, el 29 de setembre, en la qual farmacèutics es van alternar per mesurar els nivells de glucèmia i de colesterol en sang mitjançant una punxada al dit, gràcies a la col·laboració de laboratoris Roche. Paral·lelament, durant tota la setmana, una desena de farmàcies de la ciutat van prendre gratuïtament la pressió arterial.

farmacies-setmana-del-cor-Manresa (2)

Farmacèutiques de la farmàcia Ros de Manresa a la carpa de la plaça Sant Domènec

 

A banda del COFB, la Setmana del Cor l’organitzen diverses entitats amb la coordinació de l’Ajuntament de Manresa i el programa Universitat Saludable de la Fundació Universitària del Bages i el patrocini de la Clínica Universitària (CU+).

Els organitzadors recorden que per tenir un cor saludable…

Manteniu una alimentació sana i equilibrada

  • Reduïu el consum de sal
  • Controleu el nivell de sucre a la sang
  • Eviteu el sobrepès i l’obesitat

Feu activitat física de manera regular

  • Controleu la pressió arterial i el colesterol
  • Feu controls periòdics amb el vostre metge

Apreneu a controlar l’estrès i l’ansietat

  • Si sou una dona, estigueu alerta amb els anticonceptius, l’embaràs i la menopausa
  • No fumeu

Font: Universitat Central de Catalunya

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal