Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > 14 de novembre: Dia Mundial de la Diabetis

14 de novembre: Dia Mundial de la Diabetis

13 novembre 2015

WDD-logo-catalan-2048pxLa diabetis -diabetis mellitus- és una malaltia en la qual el nivell de glucosa (sucre) de la sang es troba alterat. El nivell augmenta perquè el cos és incapaç de metabolitzar-la bé. Segons dades de la Fundació Internacional de la Diabetis, la diabetis afecta 387 milions de persones arreu del món, el 46,3% de les quals no sap que la pateix. Aquesta xifra pot arribar a 600 milions de persones l’any 2035. A Catalunya, el nombre estimat de persones amb diabetis se situa al voltant de les 550.000 persones. Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de l’any 2014 un 7,4% de la població de 15 anys o més declara que pateix diabetis. El Dia Mundial de la Diabetis se celebra el 14 de novembre amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia i sensibilitzar la societat envers la diabetis. Enguany continua la campanya “Vida saludable i diabetis”, que es va iniciar el 2014 i continuarà fins al 2016.

posterDiabetis15general

Pòster de la campanya que es pot trobar a les farmàcies

L’Associació de Diabètics de Catalunya ha organitzat un conjunt d’activitats per tal de conscienciar sobre la importància de seguir una alimentació saludable que permeti controlar la malaltia. Durant tot el dia s’allotjaran taules informatives a diversos hospitals, centres d’atenció primària, centres cívics i mercats de tot el territori català on es faran controls de glucèmia. Les farmàcies catalanes col·laboren penjant cartells amb el lema “Actua avui per canviar el demà. Segueix una alimentació saludable”.

Un mal control i la mateixa evolució de la malaltia afecten la qualitat de vida del diabètic, provoquen un augment de la taxa de malalties cardiovasculars i de la mortalitat, que és 3 vegades superior a la de la població general.

Una
dieta adequada i personalitzada, juntament amb la pràctica regular d’exercici físic i mantenir un pes adequat són factors que contribueixen a tenir un menor risc de desenvolupar diabetis. 

El farmacèutic té un paper clau a l’hora d’oferir als pacients informació dietètica, i d’ajudar-los en el control de la glucèmia i en l’optimització dels tractaments. També poden proporcionar-los recomanacions sobre com variar els seus hàbits de vida cap a conductes quotidianes saludables (font i més informació: Portalfarma).

Enllaços d’interès:

twitterSegueix el tema a Twitter:
#diabetis2015 / World Diabetes Day #WDD

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal