Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > 300 anys d’història de la farmàcia i la medicina en una exposició

300 anys d’història de la farmàcia i la medicina en una exposició

14 desembre 2015

Exposició-Nissaga-ViaderLa Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i l’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya, coincidint amb l’acte acadèmic de la Patrona de la Facultat de Farmàcia, inauguren avui l’exposició “La Nissaga Viader: 300 anys d’història de la medicina i la farmàcia”.

Una exposició singular. Aquesta exposició vol donar a conèixer l’important llegat històric i científic que Ramon Viader i Guixà, darrer i últim farmacèutic de la nissaga, ha recopilat, restaurat i classificat i que en un futur cedirà al Museu de Farmàcia de Catalunya. Se n’exposa una mostra representativa d’un total de més de 1.500 peces entre llibres, documents, pots de farmàcia, instrumental de laboratori, farmàcia galènica, títols i arxius diversos.

El 1689, amb Josep Viader Fàbregas, metge, es va iniciar una nissaga que, ininterrompudament durant vuit generacions (tres de metges i cinc de farmacèutics), ha arribat fins als nostres dies. Sense dubte és un fet extraordinari, atès que en total ha donat vuit farmacèutics i sis metges, comptabilitzant també germans. És, possiblement, una de les nissagues sanitàries més llargues i àmplies del món.

Aquesta exposició està oberta al públic del 14 de desembre de 2015 al 30 de gener de 2016. Edifici B de la Facultat de Farmàcia.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal