Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Paper del farmacèutic en els programes de vacunació

Paper del farmacèutic en els programes de vacunació

13 gener 2016

vacunaEls programes de vacunacions constitueixen un dels pilars fonamentals de la prevenció en l’àmbit de la salut pública. El seu objectiu és proporcionar immunitat a les persones vacunades individualment i alhora aconseguir immunitat de grup, respecte de determinades malalties i, en conseqüència, reduir la morbiditat i mortalitat o eliminar-la. L’èxit d’un programa de vacunacions, doncs, depèn no només de l’eficàcia de les vacunes emprades, sinó també de la seva implantació màxima en la població diana.

La conferència “Es vacunen suficient els professionals sanitaris?”, que va acollir el COFB el passat 5 de novembre, va comptar amb la participació d’Àngel Plans, metge de treball i cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l’Institut Català d’Oncologia, per presentar el valor de la vacunació dels professionals sanitaris; i amb Miguel Ángel González, del Departament Mèdic de GSK -Àrea de Vacunes-, per conèixer les avantatges d’una vacuna de la grip tetravalent i quines recomanacions pot fer el farmacèutic.

vacunes 051115 (1)

D’esquerra a dreta: Àngel Plans (ICO), Mercè Barau (COFB) i Miguel Ángel Gonzaléz (GSK)

vacunes 051115 (2)

Mercè Barau, vocal del COFB

A la conferència es va presentar la vacuna que ha comercialitzat aquest laboratori: fins ara totes les vacunes disponibles eren trivalents, i contenen els 2 subtipus del virus A mes freqüents, H1N1 i H3N2 i nomes un dels virus del linatge B però “amb la nova vacuna tetravalent s’inclou una segona cepa B per a la grip estacional la protecció serà més gran” explica Mercè Barau, moderadora de l’acte i vocal de la Junta del COFB. “No obstant, cada any l’OMS dóna a conèixer les seves recomanacions sobre la composició de les vacunes antigripals” (consulta quines són les recomanacions per al 2015-2016). Barau també destaca que a la conferència es va remarcar la necessitat de vacunar a persones amb índex de massa corporal superior a 40 i, per tant, no restringir la recomanació  no només per franja d’edat. “Amb aquest conferència vam voler posar de manifest que, per als professionals sanitaris, la vacunació és prioritàriament una qüestió ètica, per evitar contagis, però també serveix per afavorir la qualitat assistencial, ja que més personal sanitari vacunat també implica menys baixes” explica Barau, i afegeix: “els professionals sanitaris tenim una capacitat d’influir sobre les conductes sanitàries, d’exemplificar amb la nostra conducta”.

Potser també t’interessa:

Amb la col·laboració de:

gsk-logo-corp

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal