Estàs aquí: Inici > Destacats > De què han parlat els mitjans de comunicació al gener? El cobrament parcial del deute, l’expansió de la cartera de serveis i el COFB com a font de referència

De què han parlat els mitjans de comunicació al gener? El cobrament parcial del deute, l’expansió de la cartera de serveis i el COFB com a font de referència

9 febrer 2016

Els farmacèutics cobren part del deute

puntcat

El president del Consell, Jordi de Dalmases, va traslladar les inquietuds del col·lectiu al nou vicepresident del Govern al programa PuntCat de TV3

Al mes de gener hem seguit fent soroll per no silenciar la problemàtica dels retards en el pagament a les farmàcies catalanes, un tema que continua sent notícia gràcies a aquesta pressió mediàtica. Destaquem, entre les repercussions del mes als mitjans de comunicació, que el col·lectiu farmacèutic fos convidat a formular una pregunta al vicepresident del Govern i titular del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, entrevistat el 21 de gener al programa d’actualitat de TV3, PuntCat. Podeu veure com el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, li va traslladar les inquietuds del col·lectiu i la resposta de Junqueras en el següent enllaç. Fruit d’aquesta presència constant a la premsa, el programa Polònia de TV3 va tornar a dedicar un dels seus gags als farmacèutics i al nou conseller de Salut. El podeu veure aquí.

polonia

Els farmacèutics i el nou conseller de Salut, protagonistes d’un gag del programa Polònia de TV3

Destaquem també l’entrevista que li van fer a La Xarxa ràdio a les Notícies en xarxa, edició cap de setmana (01’35’’ – 01’50’’ entradeta; 10’56’’- 14’37’’ notícia) i l’entrevista al vicetresorer del Col·legi, Jordi Casas, al programa de Ràdio Estel, Tots som iguals (el minut al 50’21” al 58’55”) per parlar del impagaments.

El 23 de gener La Vanguardia anunciava que les farmàcies cobrarien finalment la tercera factura que estava pendent -i que havíem reclamat que es pagués amb una quantitat no assignada del FLA extraordinari-, abans d’acabar el mes, notícia que també van recollir a la premsa especialitzada (Correo FarmacéuticoEl GlobalDiariofarmaimFarmacias o dfarmacia). Fer menció també a que, pocs dies abans, coincidint amb la presa de possessió del nou conseller de Salut, Antoni Comín, van aparèixer dos reportatges sobre la situació d’impagament de les farmàcies a Antena 3, tant a les notícies, com al programa Espejo Público.

El 28 de gener, confirmàvem el cobrament de la factura que esperàvem des de finals d’any enviant nota de premsa als mitjans de comunicació. Vam aprofitar per denunciar que el deute no s’ha resolt, exigir un pressupost realista i finançament per fer front a les factures en els terminis establerts pel concert signat amb l’Administració. Podeu llegir la notícia al Blog en aquest enllaç. Nombrosos mitjans es van fer ressò: les edicions en paper de El País, Ara, Diari de Girona i Segre, però també les edicions digitals de La VanguardiaEl PaísEl DiaVilawebAbc i Al dia, entre d’altres, a la premsa generalista. A l’especialitzada, és el cas de El GlobalCorreo FarmacéuticoEl FarmacéuticoActa Sanitaria, imFarmaciasDiariofarma o Redacción Médica.

lavanguardia-colon

La Vanguardia es va fer ressò de l’extensió del programa de cribratge de càncer de colon

Continua l’expansió a tot Catalunya del programa de detecció precoç de càncer de colon

El 20 de gener, al Centre d’Atenció Primària del Turó de Can Mates a Sant Cugat, es va donar el tret de sortida del programa a aquesta població. Amb aquesta fase, tota la demarcació de Barcelona està coberta pel programa que està previst s’estengui a tota Catalunya fins a finals de 2017. Es tracta d’una de les línies estratègiques d’actuació del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015 del Departament de Salut que té com a objectiu potenciar els aspectes preventius i està adreçat a la població que té més possibilitats de patir aquest tipus de tumors. La participació de la farmàcia comunitària al programa ha suposat l’augment de participació dels ciutadans en el programa, essent aquesta variable un dels eixos de la seva efectivitat en la reducció de la mortalitat per càncer colorectal a Catalunya. Diversos mitjans recullen declaracions de Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del CCFC, assistent a l’acte en representació de les farmàcies catalanes: nota del Departament de SalutLa VanguardiaDiariofarmaCugat.cat i Al Dia.
imfarmacias-tallersBPD

imFarmacias va recollir la notícia de la segona edició del tallers de bones pràctiques de distribució

Tornen els tallers de bones pràctiques de distribució de medicaments

El 19 de gener es va donar el tret de sortida a la segona edició dels tallers sobre bones pràctiques de distribució de medicaments que s’imparteixen al  Col·legi, organitzats conjuntament amb el Departament de Salut i l’Associació Espanyola de Farmacèutics de la Indústria. Vam enviar nota de premsa als mitjans de comunicació per explicar-ho i Acta SanitariaimFarmaciasDiariofarma,El Global i Correo Farmacéutico van recollir la notícia.

El COFB, font de referència en temes diversos

Guàrdies nocturnes

La crisi, la necessitat d’atreure a més usuaris i l’extensió d’horaris comercials i laborals està fent que les farmàcies adaptin les seves hores d’obertura i tancament a la dinàmica i comportament de la seva zona. Correo Farmacéutico recull declaracions de Maria E. Calvo, secretària de la Junta de Govern del COFB, que explica que la farmàcia tendeix a adaptar-se per aprofitar millor la dinàmica de la població i tenir més oportunitats.

CF tabaquisme Barau

La vocal del COFB, Mercè Barau, és consultada com experta en tabaquisme a Correo Farmacéutico

Tabaquisme

Sense dubte gener és el mes dels bons propòsits, inclòs el de deixar de fumar, un mal hàbit en el qual la farmàcia pot fer molt sense necessitat d’oferir un servei especialitzat sinó simplement amb una intervenció mínima. Correo Farmacéutico ha consultat diferents experts, entre els que s’inclou la veu de Mercè Barau, vocal de la Junta i responsable d’Atenció Farmacèutica i Deshabituació Tabàquica del Col·legi.

Parafarmàcies a gran consum

El Col·legi defensa el valor que aporta la farmàcia com a dispensadora de parafarmàcia en un article publicat a Correo Farmacéutico.

CF premis RAFC

Correo Farmacéutico recull declaracions de Francesc Llambí amb motiu del premi de la RAFC

Premis RAFC

Els Premis de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya d’enguany han premiat a Aprofarm, Banco Farmacéutico i la FEFAC. Correo Farmacéutico recull declaracions de Francesc Llambí, president d’Aprofarm i vocal de la Junta del COFB.

Reciclatge de medicaments

La Vanguardia explica en un reportatge què es pot fer amb els medicaments caducats. El COFB és una de les fonts de referència de l’article.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal