Estàs aquí: Inici > Destacats > Les farmàcies catalanes segueixen fent front a un deute que avui supera els 200 milions d’euros

Les farmàcies catalanes segueixen fent front a un deute que avui supera els 200 milions d’euros

7 març 2016

Les farmàcies catalanes segueixen fent front a un deute que avui supera els 200 milions d’euros. Aquesta xifra surt, d’una banda, de la suma de la factura dels medicaments dispensats al gener (112,7M€) i que l’Administració hauria d’haver fet efectiva avui; i d’altra banda, dels 88,43M€ pendents, corresponents al 74% de la factura dels medicaments dispensats al desembre de 2015 (119,5M€) i que s’hauria d’haver pagat el 5 de febrer.

Els representants dels farmacèutics demanen al nou Govern mesures per posar fi als retards en el pagament

Tot i que el deute s’ha reduït mínimament -si abans s’acumulaven les factures dels medicaments dispensats durant dos mesos, ara és la factura d’un mes i el 75% de l’altre-, segueixen sent necessàries mesures per posar fi a un problema que s’arrossega des de fa més de quatre anys.

En aquest sentit, els representants dels farmacèutics ja han demanat al nou Govern l’establiment d’un calendari de pagaments estable i comptar amb pressupostos realistes, doncs és una de les claus d’aquest endarreriment juntament amb la manca d’un finançament suficient, que també es reclama i pel qual també s’està treballant.

requadre-impagament-5-març

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació (es pot consultar també a la Sala de Premsa del web institucional)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal