Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Els farmacèutics de Barcelona aprofundeixen coneixements sobre la seva implicació en el pla estratègic de la salut catalana

Els farmacèutics de Barcelona aprofundeixen coneixements sobre la seva implicació en el pla estratègic de la salut catalana

30 març 2016

PladeSalu2016_2020Els serveis que ofereixen els farmacèutics a la població per millorar la seva salut, en col·laboració amb altres agents sanitaris, és una de les activitats prioritàries que contempla el document de propostes del Pla de Salut 2016-2020. Per tal d’aprofundir coneixements sobre el paper que té la farmàcia comunitària en aquest document estratègic, que planifica la política sanitària catalana per donar resposta a les noves necessitats socials, el COF de Barcelona impartirà a partir del 4 d’abril la tercera edició del curs “Les línies estratègiques del Pla de Salut: implicacions per a la farmàcia comunitària”. Es pot accedir a les inscripcions, obertes fins al mateix dia de l’inici, a través del web del COFB.

“La implicació dels farmacèutics en les estratègies del Pla de Salut contribueix a la construcció d’un sistema de salut cada cop més coordinat entre els diferents agents sanitaris que reverteixi en un major benestar de la població”, explica Mercè Barau, vocal del COFB i coordinadora del curs. “La farmàcia té un paper important en la prevenció i el tractament de les malalties cròniques, per això és necessari que el farmacèutic conegui amb més profunditat què pot aportar als pacients a través d’aquest pla estratègic”, afegeix.

En aquesta línia, al llarg de les 6 sessions del curs es proporcionarà als farmacèutics un anàlisi exhaustiu, així com eines per al desenvolupament de l’atenció farmacèutica i la intervenció pràctica assistencial en tres de les patologies cròniques més prevalents i prioritàries segons el Pla de Salut: Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), diabetis mellitus i insuficiència cardíaca.

Els farmacèutics, implicats en el nou Pla de Salut 2016-2020

Les línies estratègiques, projectes i reptes que vol abordar la nova proposta del Pla de Salut 2016-2020 es van presentar el passat 27 de novembre a Sitges, a la 5a Jornada del Pla de Salut de Catalunya. En l’àmbit farmacèutic continua tenint un paper destacat la cartera de serveis professionals de la farmàcia comunitària, amb un èmfasi especial en la dispensació i el seguiment farmacoterapèutic.

El Pla s’estructura en 3 eixos: la salut, les polítiques i els instruments. En l’eix de la salut, es defineixen quins són els objectius de salut i qualitat de vida que s’han d’assolir l’any 2020; el de polítiques sanitàries estableix les actuacions estratègiques per assolir els objectius; i l’eix d’instruments especifica els elements estructurals, els actius i els recursos que han de mobilitzar-se al servei de les polítiques per fer-les factibles.

Coneixements aplicables a la farmàcia

Cada tema constarà d’una sessió teòrica i un taller pràctic per tal que els alumnes puguin aplicar els coneixements adquirits i traslladar-los a la pràctica diària de la farmàcia. De fet, els alumnes de l’anterior edició, que va tenir lloc entre maig i juny de 2015, un dels aspectes que van valorar més positivament de la formació va ser que s’adaptava a les seves necessitats i era útil per aplicar-la a la farmàcia.

INSCRIU-TE al curs! 

Potser també t’interessa:

Amb la col·laboració de:

esteve

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal