Estàs aquí: Inici > Destacats > Retard en el pagament a les farmàcies catalanes: el deute ascendeix a 198,1M€

Retard en el pagament a les farmàcies catalanes: el deute ascendeix a 198,1M€

5 abril 2016

Les farmàcies catalanes haurien d’haver rebut avui els 114,7M€ corresponents a la factura dels medicaments dispensats al febrer. Donat que aquesta xifra se suma als 83,4M€ que els farmacèutics encara no han cobrat, corresponents al 74% de la factura de gener (112,7M€) i que s’haurien d’haver fet efectius el 4 de març, s’acumula amb ells un deute que ascendeix a 198,1M€.

La mitjana actual amb què s’està pagant és de 81,9 dies respecte a la data de factura,  i per tant, gairebé tres mesos després que s’hagin dispensat els medicaments a les farmàcies. Davant un tema prioritari com és l’accés a la medicació per part dels pacients, els representants dels farmacèutics demanen a les Administracions mesures per acabar amb aquests endarreriments que van començar el 2011. En aquest sentit, és necessari disposar d’un calendari de pagaments estable; acabar amb l’actual infradotació pressupostària, doncs la quantitat que es pressuposta és inferior a la que es necessita per cobrir la despesa real en medicaments; i comptar amb un finançament suficient per fer front a aquesta despesa que no és extraordinària, sinó totalment previsible i programable.

retard-pagament-4abril-2016

Nota de prensa enviada als mitjans de comunicació (també es pot consultar a la Sala de Premsa del web institucional)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal