De fa uns anys, el concepte d’alimentació ha canviat: l’usuari accepta fàcilment que la nutrició és un factor fonamental per mantenir l’estat de salut, però el panorama alimentari actual és molt complex i la forma en què la informació arriba no és necessàriament la forma correcta de seguir criteris adequats de salut. Els farmacèutics poden ser un bon referent en el consell sempre que estiguin ben formats i informats en aquestes qüestions.
Per facilitar les eines per dispensar complements alimentosos d’acord amb la nova normativa i com aplicar-les als diferents problemes de salut, el COFB va organitzar el curs “Actualització i casos pràctics en complements alimentosos” que va finalitzar el passat mes de març. La formació va comptar amb una valoració mitjana de 9 per part dels alumnes assistents.
Aquest curs pretenia aprofundir en com els beneficis d’una dieta equilibrada passen per integrar consells d’usos correctes i possibles precaucions sobre complements alimentosos, sempre tenint en compte i entenent la diferència entre fitoteràpia i aquests tipus de complements. En aquesta segona edició, a banda d’actualitzar la normativa, la formació es va centrar en donar a conèixer quins són els complements adients per controlar els pes, i per al sistema cardiovascular, digestiu i nerviós.
El quadre docent va estar format per Laura Arranz, doctora en farmàcia, professora associada del Departament de Nutrició i Bromatologia, Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona; Mar Blanco, farmacèutica comunitària, responsable del Departament Tècnic de l’Asociación Española de Fitoterapia y Nutrición (AFINUR), i Núria Casamitjana, doctora en farmàcia, cap del Centre d’Informació del Medicament (CIM) del COF de Barcelona.
Amb la col·laboració de: