Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Actualització en complements alimentosos

Actualització en complements alimentosos

21 abril 2016

De fa uns anys, el concepte d’alimentació ha canviat: l’usuari accepta fàcilment que la nutrició és un factor fonamental per mantenir l’estat de salut, però el panorama alimentari actual és molt complex i la forma en què la informació arriba no és necessàriament la forma correcta de seguir criteris adequats de salut. Els farmacèutics poden ser un bon referent en el consell sempre que estiguin ben formats i informats en aquestes qüestions.

actualitzacio-complements-alimentosos (2)Per facilitar les eines per dispensar complements alimentosos d’acord amb la nova normativa i com aplicar-les als diferents problemes de salut, el COFB va organitzar el curs “Actualització i casos pràctics en complements alimentosos” que va finalitzar el passat mes de març. La formació va comptar amb una valoració mitjana de 9 per part dels alumnes assistents.

Aquest curs pretenia aprofundir en com els beneficis d’una dieta equilibrada passen per integrar consells d’usos correctes i possibles precaucions sobre complements alimentosos, sempre tenint en compte i entenent la diferència entre fitoteràpia i aquests tipus de complements. En aquesta segona edició, a banda d’actualitzar la normativa, la formació es va centrar en donar a conèixer quins són els complements adients per controlar els pes, i per al sistema cardiovascular, digestiu i nerviós.

actualitzacio-complements-alimentosos (1)

Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, a la presentació del curs

“El farmacèutic ha d’estar contínuament actualitzat en el món dels complements alimentosos que és molt dinàmic. Per poder orientar la nostra atenció farmacèutica al pacient que cada vegada demana més d’aquest tipus de productes” expliquen M. José Alonso, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia, i Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició, ambdues del COFB i coordinadores de la formació. “Cal tenir compte que aquests productes són complements, i no han de substituir una dieta, sí complementar-la quan sigui necessari. Així mateix, tampoc prenen lloc al medicament”. I matisen: “Sí, que requereixen una revisió de la medicació per evitar possibles interaccions i ajustar-ho, adaptant el compliment alimentós de forma individualitzada als requeriments del pacient. El coneixement promourà un ús racional d’aquest tipus de productes”.

El quadre docent va estar format per Laura Arranz, doctora en farmàcia, professora associada del Departament de Nutrició i Bromatologia, Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona; Mar Blanco, farmacèutica comunitària, responsable del Departament Tècnic de l’Asociación Española de Fitoterapia y Nutrición (AFINUR), i Núria Casamitjana, doctora en farmàcia, cap del Centre d’Informació del Medicament (CIM) del COF de Barcelona.

Amb la col·laboració de:

diafarm-logo nutergia-logo pharmanord-logo solaray-logo

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal