Estàs aquí: Inici > Destacats > El deute amb les farmàcies catalanes ascendeix a més de 200M€

El deute amb les farmàcies catalanes ascendeix a més de 200M€

5 maig 2016

El deute amb les farmàcies catalanes ascendeix a un total de 207,3M€. Aquesta xifra surt de la suma dels 120,1M€ que haurien d’haver rebut avui per la factura dels medicaments dispensats al març; i els 87,2M€ pendents corresponents al 76% de la factura de febrer (114,7M€).

FLA per posar a zero el deute, pressupostos realistes i finançament suficient

Fa just una setmana, des del Ministeri d’Hisenda s’anunciava que les comunitats autònomes adherides al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) podrien cobrar aquest mes l’import corresponent al primer trimestre de l’any. Un dia després, el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, va dir que s’estava treballant per presentar els pressupostos de la Generalitat a finals del mes de maig.

Davant aquestes dues informacions, els representants dels farmacèutics demanen a les Administracions que el FLA serveixi per posar a zero el deute amb les farmàcies catalanes i acabar amb els retards que pateixen des del 2011 –actualment s’estan pagant els medicaments gairebé tres mesos després d’haver-los dispensat-. També  que els pressupostos s’ajustin a la despesa real en medicaments i que el finançament sigui el suficient per fer front a aquesta despesa.

requadre-impagament-5-maig-2016

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació (també la podeu consultar a la Sala de Premsa del web institucional www.cofb.org). 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal