Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Tècnics i auxiliars de farmàcia de Barcelona es formen en Sistemes Personalitzats de Dosificació

Tècnics i auxiliars de farmàcia de Barcelona es formen en Sistemes Personalitzats de Dosificació

9 maig 2016

SPD-formacio-COFB-maig-2016 (3)Dilluns que ve, 16 de maig, començarà la segona edició del curs online dirigit a tècnics i auxiliars de farmàcia sobre sistemes personalitzats de dosificació (SPD) i la seva correcta implementació. Aquesta formació, impartida pel COF de Barcelona a través de la plataforma cofb.net, amb el patrocini de Mylan, pretén aportar els coneixements i les eines necessàries perquè, aquest col·lectiu de professionals sanitaris, pugui contribuir a optimitzar i desenvolupar un programa de millora de l’adherència amb els criteris de qualitat i seguretat recollits a la Guia de seguiment farmacoterapèutic amb sistemes personalitzats de dosificació –elaborada pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i el Departament de Salut-.

Les inscripcions estaran obertes fins al mateix dia de l’inici del curs i es poden fer a través de la web del COFB.

Un dels objectius principals del programa serà dotar als participants de les bases teòriques del seguiment perquè, així, desenvolupin SPD en equips, ja que la cooperació i coordinació entre tots els membres de la farmàcia és fonamental. Alhora, també se’ls proporcionarà un entrenament específic sobre el millor procés metodològic per l’elaboració de l’SPD.

SPD-formacio-COFB-maig-2016 (2)

Una farmacèutica assessora a una pacient amb l’ús del SPD

Què són els SPD i quina importància tenen? 

El Sistema Personalitzat de Dosificació (SPD) és un servei que ofereixen les farmàcies per ajudar a pacients crònics i amb més d’una patologia a seguir correctament els tractaments. A Barcelona fa més de 10 anys que des del COF Barcelona es va impulsar i consisteix en la confecció d’un blíster que el farmacèutic prepara, en coordinació amb el metge del pacient, amb la medicació ordenada per dies de la setmana i horaris. Sota la supervisió del farmacèutic titular, que és el responsable del programa, el tècnic o auxiliar pot col·laborar en la detecció de persones que puguin necessitar el servei i pot participar en el procés d’elaboració dels dispositius de dosificació. Fins al moment, el miler de farmàcies que hi participen han atès aproximadament a més de 21.500 pacients.

Formació teòrica i pràctica durant 5 setmanes

El curs, que fins al moment ja té més de 80 inscrits, tindrà una durada de 5 setmanes i estarà dividit en dues parts: una teòrica, en la qual es presentaran els continguts de forma visual i esquematitzada per facilitar l’aprenentatge; i una pràctica, amb casos de pacients simulats perquè l’usuari pugui aplicar el procés d’elaboració del seguiment farmacoterapèutic. Del 16 al 22 de maig es farà l’aprenentatge de l’aula virtual per tal que els alumnes es presentin i s’adaptin a l’entorn; i del 23 de maig al 20 de juny del 2016, el desenvolupament del curs.

Els alumnes estaran agrupats en aules virtuals de 75 persones amb un tutor a la seva disposició que els acompanyarà en tota la formació.  Alhora, se’ls proporcionarà un conjunt de continguts, entre ells, un correu electrònic personal i específic, un fòrum del curs, una agenda de treball i una guia del participant, amb l’objectiu d’agilitar l’aprenentatge.

A la primera edició, que va tenir lloc del 15 de febrer al 21 de març, s’hi van inscriure un total de 182 alumnes, l’índex de participació va ser del 97% i un dels aspectes més valorats va ser que els continguts eren útils en el desenvolupament de l’activitat professional. 

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació, també la podeu consultar a la Sala de Premsa del web institucional (via www.cofb.org).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal