Estàs aquí: Inici > Destacats > S’acumula amb les farmàcies catalanes un deute que supera els 200M€

S’acumula amb les farmàcies catalanes un deute que supera els 200M€

3 juny 2016

Les farmàcies catalanes haurien d’haver cobrat avui 117,2M€ per la factura dels medicaments que van dispensar a l’abril, donat que el dia 5 –data de pagament que marca el Concert- és festiu. A aquesta xifra es sumen els 91,3M€ encara pendents corresponents al 76% de la factura de març (120,1M€), que s’haurien d’haver fet efectius el 5 maig, i per tant, el deute amb les farmàcies ascendeix a un total de 208,5M€.

La partida de Farmàcia contemplada als pressupostos del 2016, de nou insuficient

El passat 24 de maig el Govern va aprovar el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2016. Tot i que contempla incrementar un 3% la partida corresponent a Farmàcia, aquest increment queda molt per sota de l’augment del 50% que requeriria la partida per fer front a la despesa real en medicaments dispensats des de les farmàcies. Des del col·lectiu es reclamen mesures perquè aquesta insuficiència pressupostària no condueixi a perpetuar o agreujar el retard en el pagament dels medicaments dispensats als ciutadans, una situació que s’arrossega des del 2011.

L’altra qüestió cabdal per posar fi a aquesta problemàtica és comptar amb un finançament suficient. El 30 de maig, el Ministeri d’Hisenda va comunicar que havia lliurat a les comunitats autònomes adherides al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) 172’74M€corresponents al primer trimestre de l’any, però de moment no ha servit per reduir el deute existent.

requadre impagament 5 juny

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació (també es pot consultar a la Sala de Premsa del web institucional – via www.cofb.org)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal