Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Radiografia de la farmàcia a Espanya

Radiografia de la farmàcia a Espanya

21 juliol 2016

Espanya compta amb 21.937 farmàcies comunitàries en les quals treballen 48.424 farmacèutics. Així es desprèn de les conclusions de l’informe “Estadístiques de Col·legiats i Farmàcies Comunitàries 2015”, que ha fet públic el Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos.

estadistiques-2015

Gràfica extreta de l’informe (via Portalfarma)

En relació amb 2014, el nombre de farmàcies s’ha incrementat en 83, mentre el nombre de farmacèutics que treballen en les farmàcies ha augmentat en 1.230 professionals. En total, i comptant amb totes les sortides professionals del farmacèutic, a Espanya hi ha 69.774 farmacèutics col·legiats en els 52 Col·legis Oficials de Farmacèutics. Aquest estudi representa una radiografia de la professió farmacèutica, ja que analitza anualment l’evolució dels farmacèutics col·legiats i de les farmàcies, en l’àmbit nacional, autonòmic i provincial.

En l’actualitat a Espanya hi ha de mitjana 2,2 farmacèutics per farmàcia i existeix una per cada 2.125 habitants, sent un dels països amb la ràtio més baix, molt lluny de països com Dinamarca, que té 17.000 habitants per farmàcia, o Suècia amb 5.000 habitants.

Algunes dades destacades que es desprenen de l’informe:

  • el 71,5% dels col·legiats són dones (49.909)
  • per edats, el grup més important es troba entre els 35 i 44 anys (representa un 27% del total)
  • edat mitjana dels col·legiats: 47 anys
  • en la sortida més nombrosa, la farmàcia comunitària, el perfil és femení en un 71,6% dels casos i empra al 69,4% dels col·legiats (48.424), elevant-se aquesta xifra al 86,7% si tenim en compte solament els col·legiats en actiu
  • altres modalitats d’exercici amb un ampli nombre de col·legiats són Alimentació, 10.521; Dermofarmàcia, 9.634; Ortopèdia, 8.431; Anàlisis Clíniques, 3.705; Farmàcia Hospitalària, 1.879; o indústria farmacèutica amb 1.225.

Durant l’any 2015 a 975 farmàcies – considerades com de Viabilitat Econòmica Compromesa (VEC) – se’ls va aplicar l’índex corrector del marge per contribuir a la seva sostenibilitat i a la continuïtat de la prestació farmacèutica que ofereixen a la població.

Font i més informació: España cuenta con 21.937 farmacias comunitarias en las que desarrollan su labor asistencial 48.424 farmacéuticos (via Portalfarma)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal