Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Taller de lectura crítica de metanàlisi de comparacions indirectes i metanàlisi en xarxa

Taller de lectura crítica de metanàlisi de comparacions indirectes i metanàlisi en xarxa

16 agost 2016

Farmacèutics d’atenció primària, d’hospitals, de l’administració sanitària i investigadors en ciències de la salut que van fer el Taller de comparacions indirectes i metanàlisi en xarxa del passat mes de febrer, es van donar cita a la continuació d’aquesta formació: el Taller de lectura crítica de metanàlisi de comparacions indirectes i metanàlisi en xarxa que va acollir el COFB el 9 de juny. L’activitat va estar organitzada conjuntament amb la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC) i la Sociedad Española de Farmacéuticos de Atención Primaria (SEFAP).

taller-metanalisi-en-xarxa-juny (1)

El docent del taller, Aureli Tobías, impartint classe

El curs tenia per objectiu introduir els conceptes bàsics per al procés de lectura crítica de metanàlisi de comparacions indirectes i metanàlisi en xarxa; revisar els conceptes metodològics en els quals es fonamenta una revisió sistemàtica tradicional, amb metanàlisi, i l’extensió amb comparacions indirectes i de tractaments mixtes a la metanàlisi en xarxa; i introduir l’extensió de la guia PRISMA per a aquest tipus de revisions. El taller es va complementar amb un exercici pràctic de lectura crítica d’una metanàlisi en xarxa.

Aureli Tobías, doctor en medicina preventiva i salut pública, llicenciat en ciències i tècnica estadística i diplomat en estadística, investigador científic del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) a l’Instituto de Diagnòstico Ambiental y Estudios del Agua en Barcelona, i investigador visitant en la London School of Hygiene and Tropical Medicine a Londres, amb una àmplia experiència investigadora i docent en l’àmbit de les revisions sistemàtiques i metanàlisi, va repetir com a professor d’aquest curs, juntament amb Marta Roqué, llicenciada en matemàtiques, investigadora en el centre Cochrane Iberoamericano a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i a la Fundació Salut i Envelliment, Universitat Autònoma de Barcelona.

taller-metanalisi-en-xarxa-juny (2)

Roser Vallès, vocal d’Atenció Primària del COFB

“En aquesta ocasió vam aprofundir en la lectura crítica d’estudis publicats que utilitzen la metodologia de la metanàlisi en xarxa per posicionar les diferents opcions farmacològiques pel tractament d’una determinada patologia. Els docents ens van oferir diferents eines d’ajuda per poder valorar la metodologia d’aquests estudis i d’aquesta manera posicionar adequadament les conclusions a les quals arriben” explica Roser Vallès, vocal d’Atenció Primària i una de les coordinadores de la formació, amb Tomàs Casasín, anterior vocal d’Hospitals del COF Barcelona, Esther Amado, vocal a Catalunya de la Sociedad Española de Farmacéuticos de Atención Primaria (SEFAP) i Julio Martínez, president de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC). “El taller va ser molt pràctic i útil per la feina que fem els farmacèutics d’hospitals i d’atenció primària quan valorem el lloc en terapèutica dels diferents tractaments que comparteixen una mateixa indicació” conclou Vallès. 

Amb la col·laboració de:

astellas-logo

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal