Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Picades d’insectes, què hem de fer?

Picades d’insectes, què hem de fer?

19 setembre 2016

insecteEls insectes no només es desperten i conviuen amb nosaltres en els mesos més calorosos, en acabar l’estiu mosquits, abelles, vespes… incrementen la seva activitat, però, com els podem combatre?

Puc prevenir les picades?

  • Es recomana evitar les hores de màxima activitat, aplicar un repel·lent, utilitzar mosquiteres o cobrir les zones de la pell exposades a la picada.
  • Si necessita un repel·lent, el farmacèutic l’ajudarà a escollir el més idoni i li explicarà com utilitzar-lo correctament. Recordi que no ha d’aplicar-lo a les zones properes a la boca i els ulls, i haurà de rentar-se les mans immediatament després de l’aplicació. Així mateix s’evitarà l’ús en menors de dos anys.

Ja m’han picat, què puc fer?

  • Rentar la zona amb aigua i sabó i aplicar un antisèptic, no rascar, observar si la pell envermelleix o s’inflama, sobretot en persones molt sensibles.
  • En cas de picor intensa, es pot usar un gel o pomada que alleugereixi aquesta molèstia, tenint la precaució de no exposar-se al sol per evitar una reacció de fotosensibilitat.
  • Si s’han sofert anteriorment picades i s’ha presentat una reacció al·lèrgica important cal acudir a un centre mèdic.

Actuació i tractament en el cas de picada d’alguns insectes

Mosques, mosquits i tàvecs: de manera preventiva es recomana l’ús de camises i pantalons de màniga llarga a partir de la posta de sol i aplicar repel·lents o insecticides, en els indrets on hi hagi molts d’aquests insectes. Es recomana aplicar loció de calamina o una pomada d’hidrocortisona.

Abelles, vespes, borinots i formigues: en el cas de les abelles, treure el fibló sense fer servir pinces per evitar que s’escampi el verí, rentar amb aigua l’àrea afectada, desinfectar amb un antisèptic, i aplicar gel o compreses fredes. Si el dolor no remet, es pot prendre un analgèsic i un antihistamínic per alleugerir la picor. Les formigues mosseguen, no piquen. El seu verí és àcid fòrmic, que es pot combatre amb solucions d’amoníac.

Més informació als articles Insectes d’estiu, com combatre’ls i Picades i mossegades del nostre web de salut, Farmaceuticonline.

2 Comentaris

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal