Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Compromís amb la salut pública: informació sobre les resistències antimicrobianes

Compromís amb la salut pública: informació sobre les resistències antimicrobianes

3 novembre 2016

El Consejo General de Colegios Farmacéuticos i els Col·legis Oficials de Farmacèutics han engegat una nova iniciativa dirigida a ajudar als farmacèutics a promoure una actuació professional òptima en la dispensació d’antibiòtics a les farmàcies: s’informarà i sensibilitzarà a la població sobre les greus conseqüències per a la salut derivades d’un mal ús d’aquest tipus de medicaments.

Com a suport a la labor de consell sanitari, els farmacèutics compten ara amb material divulgatiu dirigit als pacients que recull la informació més important sobre què són les malalties infeccioses, per què apareixen les resistències antimicrobianes i com es difonen. El Consejo posa a disposició de tots els farmacèutics aquesta infografia per informar als ciutadans sobre resistències antimicrobianes (clica sobre les imatges de la infografia per ampliar-les i facilitar la seva lectura):

Infografia-Resistencies-Antimicrobianes-A4-Pagina_1 Infografia-Resistencies-Antimicrobianes-A4-Pagina_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’Organització Mundial de la Salut i el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties estimen que els bacteris resistents als antibacterians són responsables a Europa de prop de 400.000 infeccions, generant 2,5 milions de dies addicionals d’hospitalització i 25.000 morts per any, amb una despesa afegida superior als 1.500 milions de euros. L’últim Eurobarómetro sobre Resistència Antimicrobiana de la Comissió Europea, publicat al juny de 2016, revela també que un terç dels enquestats asseguren haver pres antibiòtics en els últims dotze mesos. Només la tercera part dels enquestats afirmen haver rebut informació en els últims dotze mesos sobre la importància de no prendre antibiòtics innecessàriament.

Font i més informació: La Organización Farmacéutica Colegial promueve una actuación profesional en torno a la dispensación de antibióticos en las farmacias (via Portalfarma)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal