Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Les farmàcies participen en la Setmana Europea de la prova del VIH

Les farmàcies participen en la Setmana Europea de la prova del VIH

18 novembre 2016
SEPV_16_poster

Pòster de la campanya

La setmana del 18 al 25 de novembre se celebra la Setmana Europea de la prova del VIH en què participen les farmàcies. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar la realització d’aquesta prova a les persones que han estat exposades a situacions de risc i reduir-ne el retard diagnòstic.

La prova consisteix en una petita punció al dit per extreure sang i en vint minuts determina si el resultat és reactiu o no. És totalment anònima. Està cofinançada parcialment pel Departament de Salut i té un cost de 10€ per a l’usuari.

Com puc fer-me la prova?

Adhesiu OF prova VIH

Adhesiu que identifica a les farmàcies que realitzen la prova

Conèixer aviat la possibilitat d’estar infectat pel virus de la sida, permet un diagnòstic precoç. I establir un tractament el més aviat possible en millora extraordinàriament el pronòstic. A Catalunya disposem de 125 farmàcies acreditades (dades 2015), amb un distintiu que les identifica, per realitzar el test ràpid de detecció de la infecció pel VIH.

VEURE LLISTAT DE FARMÀCIES (via Farmaceuticonline, el nostre web de Salut)

A la segona Jornada d’Estratègia i Accions per a la farmàcia comunitària 2016-2018 organitzada pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, celebrada aquesta setmana, es va posar de manifest què s’ha aconseguit amb els serveis professionals posats en marxa a les farmàcies comunitàries i en quin estat es troben. Concretament, es va parlar dels serveis ja implementats com el programa de detecció precoç de VIH, aquestes són les dades del 2015:

DADES-VIH-farmacies

Segons informa l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), el 2016, a Catalunya, aproximadament 34.000 persones viuen amb el VIH i es calcula que al voltant del 25% d’aquestes persones desconeix el seu estat serològic. Fer-se la prova permet conèixer al més aviat possible si s’està infectat i, d’aquesta manera, poder beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del virus.

Per a més informació sobre la Setmana Europea de la prova del VIH
Per a més informació sobre el diagnòstic del VIH

Font i més informació: “Prevenir i tractar. Fes-te la prova!”, el lema de la Setmana Europea de la Prova del VIH que se celebra entre el 18 al 25 de novembre (via ASPCAT)

Potser també t’interessa:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal