Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Actualització en grip i vacunes antigripals

Actualització en grip i vacunes antigripals

21 novembre 2016

La grip és una infecció molt prevalent amb un enorme impacte en la població. És una malaltia transmissible aguda produïda per un virus i que afecta les vies respiratòries superiors. La grip és altament contagiosa i pot presentar esporàdicament, estacionalment o per epidèmia, i fins i tot, convertir-se en pandèmia. La seva presència a l’organisme facilita altres infeccions i, de vegades, complicacions fatals poden derivar en pneumònia, bronquitis… Igualment, la grip pot ser molt greu, sobretot en pacients d’alt risc, els afectats per asma, diabetis, insuficiència cardíaca o les persones grans i les molt joves (teniu més informació sobre aquesta malaltia al nostre web de salut, Farmaceutionline en aquest enllaç).

vacunes-antigrapals (3)

Amb l’objectiu d’actualitzar coneixements sobre la malaltia, així com la seva càrrega i complicacions, el COFB va organitzar una conferència el 3 de novembre. Es van plantejar diferents estratègies de prevenció i vacunació i es van presentar els estudis i les indicacions de la nova vacuna atenuada intranasal.

vacunes-antigrapals (2)

El conferenciant, el doctor Moraga-Llop

vacunes-antigrapals (1)

Guillermo Bagaria, vocal del COFB i moderador de l’acte

La conferència va anar a càrrec delm pediatra Ferran Moraga-Llop, vicepresident primer de l’Asociación Española de Vacunologia.

“El doctor, ens va fer una exposició de les diferents estratègies vacunals front el virus de la grip i ens va introduir la vacuna tetravalent intranasal front la grip infantil que tot i la seva via d’administració a dia d’avui s’ha d’administrar al centre vacunal autoritzat” explica Guillermo Bagaria, vocal de la Junta de Govern del COF de Barcelona i moderador de l’acte, i afegeix:

“un dels reptes pendents en la prevenció de la grip és incrementar les taxes de vacunació entre les persones de risc, i en aquesta difusió podem tenir un paper molt actiu, sense oblidar que el personal sanitari (farmacèutics inclosos) presenta una taxa de vacunació del 19%, molt llunyà del crític 50%”.

Potser també t’interessa:

Amb la col·laboració de:

astrazeneca_logo

2 Comentaris

  1. Yolanda Forcadell Berenguer

    Sobre el tema de les taxes de vacunació dels farmacèutics:
    Potser si als CAPS tinguessin un horari més ampli de vacunacions o puguèssim anar a algun centre sanitari preestablert amb un horari més ampli , els farmacèutics ens vacunaríem més. Al meu CAP m’han dit que com no puc anar en horari de la infermera que no em poden vacunar i no m’han donat cap solució.

    • Bona tarda,
      Des del COFB estem fent gestions amb el CatSalut perquè les farmàcies puguin anar-se a vacunar de forma indiferent tant al CAP proper al lloc de treball o del seu domicili. En qualsevol cas, gràcies pel seu comentari.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal