Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Congrés Nacional Farmacèutic: presentem diversos pòsters

Congrés Nacional Farmacèutic: presentem diversos pòsters

23 desembre 2016

Cartell del 20 Congrés Nacional FarmacèuticCastelló va acollir del 19 al 21 d’octubre la 20a edició del Congrés Nacional Farmacèutic, fòrum de trobada professional que organitza el Consell General de Col·legis Farmacèutics cada dos anys, per tractar els assumptes de major actualitat farmacèutica.

En aquesta nova edició, marc de presentació del treball assistencial del farmacèutic del segle XXI -un farmacèutic que treballa per millorar la farmacoteràpia dels pacients i la salut pública- es van presentar diverses comunicacions científiques. Tant el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya com el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona van presentar pòsters que podeu consultar a continuació:

Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

assesor-esportiuEl farmacéutico comunitario como asesor deportivo

Conclusions? El farmacèutic juga un paper important a l’hora de recomanar pautes saludables a esportistes.

Informació relacionada amb l’assessorament farmacèutic per a esportistes:

Situación actual de la autorización y regulación de la estevia

Conclusions? Està autoritzat i regulat l’extracte de estèvia (glicòsids d’esteviol), però no la planta en si. No es pot assegurar que sigui millor ni pitjor que els altres edulcorants, ni més sa, ni atribuir-li propietats curatives. És segur si es consumeix per sota dels 4 mg/kg/dia.

Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya

registre-sentinellesRed farmacias centinela enm Cataluña: usabilidad de los instrumentos de registro

Conclusions? Els resultats preliminars confirmen la idoneïtat i suficiència dels instruments de registre i la seva validesa en un sistema de farmacovigilància continu.

Red de farmacias centinela en Cataluña: uso inadecuado de la píldora postcoital

Conclusions? Els resultats preliminars demostren que els hàbits de consum dels anticonceptius d’urgència són inadequats. Seria necessari desenvolupar una major labor informativa, afavorint aspectes educatius i de prevenció per reconduir aquesta conducta.

Més informació sobre les farmàcies sentinelles:

Qué hay que conocer sobre la hipertensión arterial: programa de educación sanitaria a la gente mayor (PESGG) 2015

Conclusions? La gent gran que ha assistit a les sessions les ha valorat positivament i la que ha contestat les enquestes ha assimilat satisfactòriament els coneixements impartits. La formació a càrrec del farmacèutic comunitari permet millorar els coneixements sobre hàbits saludables i sobre el bon ús de medicaments en la hipertensió arterial.

Informació relacionada amb el programa d’educació sanitària a la gent gran: Els farmacèutics, formadors en el bon ús dels medicaments per a persones grans (Blog)

Consulta les conclusions del Congrés (PDF).

Per a més informació:
20 Congreso Nacional Farmacéutico (espai al web del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal