Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Farmacoeconomia per a principiants

Farmacoeconomia per a principiants

27 desembre 2016
farmacoeconomia-per-a-principiants-COFB (2)

Carme Pinyol, docent del curs

Farmacèutics d’atenció primària, d’hospitals i de l’administració sanitària interessats en els conceptes de farmacoeconomia, gestors sanitaris i altres professionals implicats en programes d’avaluació econòmica, van assistir l’1 de desembre al curs “Farmacoeconomia per a principiants”. Van poder saber quines són les raons i el context que justifica la necessitat de fer una avaluació econòmica, entendre com les avaluacions econòmiques poden ser uns instruments d’ajuda per a la presa de decisions durant la planificació i la gestió, distingir els principals mètodes d’avaluació econòmica que es poden aplicar en el sector salut i identificar quins són els principals passos.

Avaluació econòmica és el nom genèric que es dóna a un conjunt de tècniques d’anàlisi que tenen com a objectiu immediat valorar el cost i el benefici del medicament, de les tecnologies mèdiques i dels programes de salut, amb la finalitat de comparar les diverses opcions disponibles. L’avaluació econòmica és una activitat que té una gran importància en la presa de decisions sanitàries, és per això que és imprescindible que els professionals de la salut estiguin familiaritzats amb aquest concepte.

El programa del curs va plantejar els diversos tipus d’avaluacions econòmiques (parcials i completes), es van introduir els models econòmics (Arbres de decisió o Models de Markov) i es va incidir en l’ús i utilitat de l’avaluació econòmica.

Carme Pinyol, fundadora i directora d’INNOVA-strategic consulting, presidenta del ISPOR Regional Spain Chapter i directora de la Revista Española de Economía de la Salud, va ser la docent del curs, que va estar coordinat per Cristina Roure, vocal d’Hospitals i Roser Vallès, vocal d’Atenció Primària, ambdues del COF de Barcelona, i Julio Martínez, president de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC), entitat amb qui es va coorganitzar l’acte.

Amb la col·laboració de:

DAIICHI-SANKYO

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal