Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > L’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya lliura les seves distincions

L’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya lliura les seves distincions

9 gener 2017

logo-institut-medicofarmaceuticEls experts Carles Ballús, Francesc Borrell, Josep Maria Bricall, Santiago Dexeus, Josep Esteve, Rosa Fabregat, Rafael Foguet, Màrius Foz, Josep Maria Gil-Vernet, Benet Oliver-Rodés, Joan Rodés, Ciril Rozman, Joan Uriach, Antoni Vila i Francesc Vilardell van rebre la Medalla d’Or de l’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya. El guardó, que és la màxima distinció atorgada per l’Institut, ret homenatge i reconeixement als anys de vinculació dels guardonats amb l’esmentada institució.

L’acte va tenir lloc el 22 de desembre a l’Aula Magna de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Va comptar amb l’assistència de la vicerectora de Personal Docent i Investigador de la Universitat de Barcelona, Mercè Pallàs, i el degà de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Joan Esteva de Sagrera, entre altres autoritats.

L’Institut Medicofarmacèutic també va atorgar els títol de membre d’honor al president del Col·legi, Jordi de Dalmases, conjuntament amb els presidents del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, Joan Viñas, la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, Josep Maria Ventura, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Àlvar Net, i el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Francesc Cardellach, i el de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Joan Esteva de Sagrera.
facultat-farmacia-i-ciencies-alimentacio

La Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona
Font: Universitat de Barcelona

Font i més informació: La Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació acull l’acte de lliurament de les distincions de l’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya (via Universitat de Barcelona)

L’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya

L’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya va néixer el 1898 com a conseqüència de l’origen de l’Acadèmia Medicofarmacèutica, fundada el 1876. La seva creació va respondre a la necessitat d’establir canals de comunicació entre els professionals de la salut per tal de promoure l’adequació del programa sanitari a la salut i la prevenció de la malaltia. La doctrina que va formular l’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya defensa la unificació de totes les especialitzacions de la sanitat —cosa que fa patent la fructífera vida d’aquesta institució—, a més de contribuir a l’educació sanitària, tan necessària per a la població.

La institució ha estat presidida per experts de prestigi com ara els doctors E. Ribas i Ribas, G. Roqueta i González, P. Nubiola i Espinós, A. Pi i Suñer, J. Peyrí i Rocamora, A. Pedro i Pons, R. Sarró i Burbano, F. Cardenal i Navarro, M. Broggi i J. L. Gómez Caamaño, entre d’altres. Actualment, la presideix la Dra. Anna M. Carmona i Cornet, i el president d’honor és el Dr. Moisès Broggi.

Font: Universitat de Barcelona

Informació relacionada:

300 anys d’història de la farmàcia i la medicina en una exposició (Blog)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal