Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Campanya de Medicaments Solidaris: 4 de març

Campanya de Medicaments Solidaris: 4 de març

13 gener 2017
poster_v4_CAT_print

Pòster informatiu de les farmàcies adherides. Font: Banc Farmacèutic

La Campanya de Medicaments Solidaris de l’ONG Banc Farmacèutic ja té data: serà el pròxim 4 de març. Els medicaments recollits serviran per atendre al llarg de l’any els milers de persones que acudeixen als locals de les entitats assistencials. L’objectiu? Aconseguir recaptar els més de 55.000 medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per aquestes entitats amb què col·laboren. Únicament es recullen els medicaments sense prescripció mèdica que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços per cobrir necessitats concretes i reals de les persones sense recursos.

La Campanya de Medicaments Solidaris té lloc a les farmàcies que voluntàriament s’inscriuen. Els farmacèutics compten amb l’ajuda dels voluntaris de Banc Farmacèutic que estan el dia de la Jornada a les farmàcies informant els ciutadans. El farmacèutic participa sense fins lucratius a través del donatiu que lliurement fan a Banc Farmacèutic un cop finalitzada la Jornada. És un gest solidari i també un exemple de sensibilització amb els problemes socials del nostre país.

Canvi de nom: amb motiu del seu 10è aniversari, la iniciativa estrena el nom Campanya de Medicaments Solidaris, que substitueix el de Jornada de Recollida de Medicaments però conserva exactament el mateix funcionament de sempre.

Com funciona?

  • Cada una de les entitats assistencials amb les quuals col·laboren elabora un llistat amb la previsió de medicaments que necessitarà durant un any.
  • Banc Farmacèutic assigna cada un dels llistats de les entitats assistencials a una o vàries farmàcies participants, seguint un criteri de proximitat.
  • Cada farmàcia rep el llistat amb els medicaments que sol·licita l’entitat, material divulgatiu i les armilles pels voluntaris.
  • El dia de la Campanya de Medicaments, els voluntaris de Banc Farmacèutic conviden als ciutadans que entren a la farmàcia a participar comprant algun medicament del llistat.
  • Durant la setmana següent, les entitats assistencials passen a recollir els medicaments recaptats per les farmàcies assignades.

Consulta el flyer informatiu (en format PDF).

Necessiten voluntaris! Com participar?

  • Fes-te voluntari: els farmacèutics compten amb l’ajuda dels voluntaris que informen de la iniciativa a tots aquells que acudeixen a la farmàcia el dia assenyalat. Suma’t i fes que la teva ajuda sumi.
  • Inscriu la teva farmàcia: com més farmàcies participin, més possibilitats tindrem d’aconseguir tots els medicaments sol·licitats. Apunta’t a la Campanya i participa. Suma’t i fes que la teva ajuda sumi. Consulta les farmàcies participants.
  • Apropa’t a la farmàcia el dia de la Campanya: necessiten a gent compromesa com tu que acudeixi a la farmàcia el pròxim dia de la Campanya i que adquireixi un dels medicaments. Troba la teva farmàcia més propera. Suma’t i fes que la teva ajuda sumi.

Enguany la Campanya estarà per primera vegada en farmàcies de Terol, Còrdova i Cadis, que se sumen a les províncies participants en altres edicions: Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Saragossa, Lleida, Màlaga, Tarragona, Sevilla, Osca, València i Castelló. En la passada edició, celebrada el 20 de febrer de 2016, es van recollir 30.000 medicaments dels 55.000 que havien sol·licitat les 120 entitats que hi van participar. La 9a edició de la Campanya de Medicaments Solidaris va comptar amb la participació de 706 farmàcies repartides per les 12 províncies que van celebrar la iniciativa solidària.

twitter-LOGOLa jornada solidària a Twitter: #4Mtodosalafarmacia
Tota la informació sobre la Jornada de Recollida de Medicaments al web de Banc Farmacèutic.

Potser també t’interessa:

20 de febrer: 9a Jornada de Recollida de Medicaments (Campanya 2016 via Blog)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal