Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Tractament de les alteracions otorinolaringològiques de més prevalença

Tractament de les alteracions otorinolaringològiques de més prevalença

8 febrer 2017
patologies_otorino_COFB

Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB, va presentar la sessió impartida per Josep M. Cots, metge membre de la semFYC

Les patologies otorinolaringològiques són la causa de consulta mèdica majoritària tant en atenció primària com en atenció farmacèutica. Es poden desenvolupar com un procés lleu o presentar complicacions de repercussió clínica important. Sovint les patologies infeccioses són d’etiologia vírica i es resolen en pocs dies. El fet que en alguns casos s’instauri una prescripció o automedicació empírica amb antibiòtics fa que augmentin les taxes de resistència i baixi l’eficàcia dels antimicrobians. Per facilitar la comprensió i l’atenció farmacèutica d’aquestes patologies és necessari conèixer l’anatomia, l’etiopatogènia, la clínica i el tractament farmacoterapèutic d’elecció i també les mesures de prevenció i de recomanació sanitària per millorar l’actuació i la indicació farmacèutica de les consultes que rebem a la farmàcia.

Amb l’objectiu d’ensenyar a reconèixer la simptomatologia comuna i diferencial de cada una de les patologies que abordarà el curs, conèixer els tractaments farmacològics i d’indicació farmacèutica d’elecció, aconsellar les mesures de prevenció i recomanació sanitària, i fer una correcta actuació farmacèutica i identificar quan cal derivar a l’especialista, el COFB va organitzar el curs sobre clínica i tractament d’aquestes patologies de més prevalença, que va tenir lloc el passat mes de gener.

epistaxi

L’epistaxi va ser una de les patologies tractades al curs

En el programa es va incloure la clínica i tractament d’aquestes patologies: faringoamigdalitis, laringitis, sinusitis, rinitis, pòlips nasals, epistaxis, otitis i cerúmens, acúfens, vertígens, hipoacúsies, substàncies ototòxiques, entre d’altres.  La formació va anar a càrrec de Josep M. Cots, metge de família i membre del Grup de Treball de Malalties Infeccioses de la semFYC. El curs va estar coordinat per Cristina Rodríguez cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona.

Saber-ne més? Temes relacionats via Farmaceuticonline, el nostre web de salut:

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal