Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Més de 12.000 inscrits s’han format a Àgora Sanitària durant el 2016

Més de 12.000 inscrits s’han format a Àgora Sanitària durant el 2016

23 març 2017

logo_agora

Més de 12.000 inscrits s’han format a Àgora Sanitària durant el 2016, xifra que representa un 16% d’increment respecte el 2015. Juntament a aquesta dada es troben els més de 18.000 usuaris registrats des del 2010, any en què els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid van crear aquest portal de formació sanitària online.

Del catàleg formatiu d’Àgora les temàtiques que més han interessat als professionals sanitaris han estat les relacionades amb símptomes menors, com el dolor en la lactància, el mal de coll, la cistitis o el refluxe gastroesofàgic; àrees de recomanació, entre les quals es troben la nutrició i l’esport, i la dermocosmètica;  formacions lligades al seguiment farmacoterapèutic del pacient polimedicat, la salut mental o el pacient amb patologia cardiovascular; i, de nou, les àrees de gestió de la farmàcia han continuat tenint un pes important.

Formació per a tota la farmàcia, el nou format del 2016

Una altra xifra destacada del portal és que l’aplicació pràctica dels continguts ha estat del 95%, fet que consolida l’aposta d’Àgora per una formació que posa el focus en l’aprenentatge col·laboratiu, on el debat entre els participants, el combinar experiències, la consulta contínua al tutor i la resolució de casos pràctics tenen la mateixa importància que el contingut teòric desenvolupat pels experts.

En aquesta línia, una de les novetats que ha posat en marxa és un nou format que facilita la formació de tot l’equip de la farmàcia per tal d’unificar el consell i que permet que cada col·laborador cursi un mòdul diferent en funció de les capacitats, interès, experiència i disponibilitat, entre d’altres factors. D’aquesta forma, el farmacèutic que es forma sobre un mòdul pot descarregar-se, en acabar, material didàctic per a poder transmetre els punts clau al personal de la farmàcia que no l’ha cursat. “Sèniors, àrees d’interès de la farmàcia” ha estat el primer curs que s’ha impartit en el marc d’aquesta nova modalitat.

A més de formacions centrades en sèniors, les línies formatives que es volen abordar al 2017 són les relacionades amb la nutrició i alimentació, la salut ocular i la pediatria.

Àgora Sanitària, present a Infarma Barcelona 2017 a través de l’Aula Àgora

Durant els tres dies del Congrés i Saló Infarma Barcelona 2017, que tindrà lloc al recinte firal de Gran Via del 21 al 23 de març, Àgora Sanitària oferirà set tallers pràctics de 30 minuts cadascun a l’anomenada Aula Àgora. Sota el lema “Dona’t temps per a la formació”, es mostrarà, a través de diferents casos pràctics útils per al dia a dia de la farmàcia, la metodologia del portal i l’entorn col·laboratiu entre experts i alumnes. Els tallers que s’impartiran són els següents:

  • agoraConsells al viatger des de la farmàcia comunitària
  • Gestió de la categoria sènior a l’oficina de farmàcia
  • Patologia prostàtica des de la farmàcia comunitària
  • Nutrició i suplementació a l’esport
  • L’ull: consultes freqüents
  • Interaccions rellevants en fitoteràpia
  • Gestió del temps a la farmàcia comunitària

Als assistents de l’Aula Àgora se’ls entregarà el pack “organitza’t”, que consistirà en una agenda i una tassa de cafè per ajudar-los en la gestió del temps i trobar un lloc per actualitzar els seus coneixements. 

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació, també es pot consultar a la Sala de Premsa del nostre web institucional.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal