Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Inauguració del nou curs sobre dermofarmàcia, Programa Dermoexpert

Inauguració del nou curs sobre dermofarmàcia, Programa Dermoexpert

27 març 2017
Inauguració del nou curs sobre dermofarmàcia, Programa Dermoexpert

Conferència inaugural del curs Programa DermoExpert

“El Programa DermoExpert busca la qualitat del nostre coneixement professional en un camp en creixement, el de la dermofarmàcia”. Així ho afirmava el president del Col·legi, Jordi de Dalmases, durant la inauguració del curs Programa DermoExpert (via intranet col·legial) que, enguany, celebra la seva primera edició. De Dalmases va emfatitzar en què, des de la farmàcia, cal proporcionar una resposta diferencial en aquest nou terreny i, alhora, va destacar que “volem canalitzar la il·lusió del COFB per estar a l’altura dels nous reptes”, paraules que va concloure amb “el futur només serà pels que es preparen amb aquesta il·lusió”.

Juntament amb el President, l’acte també va anar a càrrec d’Eulàlia Mateu, directora del curs, Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del Col·legi, i Aina Surroca, vocal de la Junta de Govern. Surroca va remarcar la importància que havia d’adquirir el curs, tot afirmant que “cal impulsar aquest programa com un tercer braç formatiu d’especialització en el que es troben igualment el Màster en Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) i el Màster d’Ortopèdia, començant amb una part teòrica, imprescindible per una bona base i finalitzant amb un treball pràctic per aplicar a la mateixa oficina de farmàcia”. La vocal també va parlar sobre l’origen de la formació i va puntualitzar que, “en un moment donat, es va detectar una mancança en una especialització única en dermofarmàcia i, per això, es va decidir agafar el repte de posicionar-se com un referent en formació de salut de la pell”.

Quins són els objectius principals de la formació?

Inauguració del nou curs sobre dermofarmàcia, Programa Dermoexpert

Portada del programa del estudis

  • Revisar l’estructura, la fisiologia i les funcions de la pell per entendre bé l’aplicabilitat i les funcions dels cosmètics.
  • Conèixer els diferents actius i formes cosmètiques i la utilitat que tenen en cosmètica.
  • Dotar el farmacèutic de les eines necessàries per assessorar el client en el consell, dispensació i venda de serveis i productes de dermofarmàcia.
  • Fer pràctica de l’actuació farmacèutica en dermofarmàcia amb tècniques de venda, assessorament, espai d’atenció al client, marxandatge i aparadorisme.
  • Posicionar el farmacèutic com a expert en aquesta àrea atès el seu coneixement científic i sanitari i la posició privilegiada que té.

Font: Programa del curs (via intranet col·legial)

El curs es desenvoluparà del març del 2017 fins a l’octubre d’aquest mateix any i està comprès per quatre mòduls: Mòdul 1: Pell i cosmètica. Conceptes claus per una bona actuació farmacèutica en dermofarmàcia; Mòdul 2: Els productes dermofarmacèutics. Dermocosmètica en les diferents etapes de la vida; Mòdul 3: Màrqueting en dermofarmàcia; Mòdul 4: Projecte final DermoExpert). Es tracta d’una formació dirigida als farmacèutics comunitaris que vulguin especialitzar-se en aquesta àrea.

Inauguració del nou curs sobre dermofarmàcia, Programa Dermoexpert

Els estudiants de la primera edició de la formació

 

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal