Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Noves denominacions incloses al ‘Lèxic de fàrmacs’ en línia

Noves denominacions incloses al ‘Lèxic de fàrmacs’ en línia

11 abril 2017

lexic-de-farmacsCoincidint amb la recent celebració a Barcelona del congrés Infarma 2017, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el TERMCAT han publicat l’actualització anual del Lèxic de fàrmacs en línia. Concretament, s’han incorporat a l’obra les noves denominacions comunes internacionals de fàrmacs aprovades al llarg del 2016, i és el fruit del treball conjunt d’ambdues institucions per a mantenir aquest repertori de terminologia permanentment actualitzat.

El Lèxic de fàrmacs conté més de tres mil termes, amb la denominació catalana i la categoria lèxica; els equivalents en castellà, francès i anglès; les accions terapèutiques o els mecanismes d’acció més habituals de cada fàrmac (antibiòtic, immunomodulador, antivíric, etc.), i el número CAS, una identificació numèrica, única per a cada compost químic, que atorga el Servei de Resums Químics (Chemical Abstracts Service, CAS), la divisió d’informació de la Societat Americana de Química.

En català és omperazole o omeprazol? Com es diu ibuprofè o ibuprofèn? Al Léxic de fàrmacs trobaràs més de 3.000 noms de principis actius! CONSULTA’L

Aquest lèxic va ser editat en paper el 2008 pel Col·legi, i cada any se’n publica en línia l’actualització. Enguany, es difon acompanyat d’un vídeo que divulga, de manera visual, el contingut i la utilitat del Lèxic de fàrmacs.

Vídeo presentació de l’actualització del Lèxic de fàrmacs

Font de la notíciaEl TERMCAT actualitza el Lèxic de fàrmacs en línia (via TERMCAT)

Actualitzacions anuals anteriors, via Blog:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal