Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Farmàcies actives en el Dia Mundial de la Salut

Farmàcies actives en el Dia Mundial de la Salut

19 abril 2017

El 7 d’abril es va celebrar el Dia Mundial de la Salut, en commemoració de l’aniversari de la fundació de l’Organització Mundial de la Salut el 1948. Destaquem el paper actiu de les farmàcies de dues ciutats, Sabadell i L’Hospitalet, per commemorar aquesta data de conscienciació global en l’àmbit de la salut.

PROGRAMA FORUM SALUT_2017 Sabadell_Página_1L’1 d’abril, la farmàcia comunitària va estar present al Fòrum Salut de Sabadell, una jornada que va voler reivindicar la perspectiva dels usuaris en la millora i transformació del sistema sanitari. Aquest fòrum és un instrument que va néixer amb la pretensió que anualment, al voltant del Dia Mundial de la Salut, s’articulin una sèrie de sessions, taules i debats que puguin ser d’interès a la ciutadania, i en les que s’hi tinguin en compte diferents perspectives.

Web del Fòrum.

Així mateix, les farmàcies de Sabadell van ubicar un estand a l’exterior del Fòrum, juntament amb altres entitats de la ciutat, per exposar tots els serveis professionals que duen a terme.

“Es va parlar de la humanització de la salut i de la societat civil organitzada. Hi van participar associacions de malalts, professionals sanitaris -entre ells farmacèutics i farmacèutiques de Sabadell-, membres de l’ajuntament… va ser molt interessant i tothom va sortir molt content” explica Meritxell Blanchart, coordinadora de les farmàcies del Vallès Occidental Est.

“Pel que fa a les farmàcies, i malgrat la pluja, també va ser un èxit de participació. Vam ser en total 14 farmacèutics de Sabadell i ens vam organitzar molt bé. Destacar el paper de Rosa Jordana com a relatora d’una de les taules rodones, i Olga Codinach i Susa Gonzalez que van fer les xerrades/tallers sobre ‘Bon ús dels medicaments’ i ‘Com fer bé els tractaments'”.

IMG-20170401-WA0009

La farmacèutica Rosa Jordana

IMG-20170404-WA0000

Meritxell Blanchart, la segona començant per l’esquerra, amb els participants del Fòrum Salut de Sabadell

 

També en el marc del Dia Mundial de la Salut i el de l’Activitat Física (un dia després), farmàcies comunitàries de L’Hospitalet van participar el 6 d’abril en els tallers d’hàbits saludables i accions que promouen l’activitat física com a font de salut que organitza la ciutat amb motiu d’aquests dies mundials.

farmacies-DMsalut-Hospitalet (3)Les farmàcies van estar presents a una carpa a peu de carrer per donar a conèixer, de primera mà, les activitats assistencials que es fan a les farmàcies comunitàries de la ciutat sota el lema “Saps tot el que un farmacèutic pot fer per tu?”.

A L’Hospitalet, des de fa 8 anys, se celebren aquests dies mundials amb un acte multitudinari al carrer, amb diferents tallers d’hàbits saludables i accions que promouen l’activitat física com a font de salut. La jornada va comptar amb la col·laboració, entre altres entitats, de les farmàcies comunitàries de l’Hospitalet. Més informació en aquest enllaç.

A les imatges de sota podeu veure la participació de les farmàcies de L’Hospitalet  a la carpa informativa:

farmacies-DMsalut-Hospitalet (4) farmacies-DMsalut-Hospitalet (2) farmacies-DMsalut-Hospitalet (1)

 

Notícies relacionades, via Blog:

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal