Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Atenció farmacèutica en nutrició artificial

Atenció farmacèutica en nutrició artificial

4 maig 2017

nutricio-artificial (1)En el camp de la nutrició artificial és clau poder fer una intervenció farmacèutica adequada i conèixer la nutrició clínica centrada especialment en la prevenció i el tractament de la desnutrició en diversos processos patològics. Enguany, s’ha dut a terme un segon taller d’intervenció farmacèutica al pacient amb nutrició artificial, que forma part d’un cicle de tres anys, amb la finalitat d’arribar a un coneixement exhaustiu de l’estat actual de la recerca i la pràctica professionals i explicar els fonaments de la nutrició artificial en general i, en concret, en el suport nutricional en un nounat i en pediatria, en el pacient oncològic, en situacions de cirurgia gastrointestinal i en la nutrició artificial domiciliària.

El taller, que tenia per objectiu ampliar coneixements i proporcionar habilitats per fer intervencions farmacèutiques a l’hora de tractar pacients sotmesos a nutrició artificial, va reunir a farmacèutics d’hospital els dies 30 de gener, 1, 6 i 8 de febrer d’aquest any. En aquesta formació es va fer un repàs al suport nutricional en un nounat i en pediatria i  en un pacient oncològic, la nutrició artificial domiciliària, i les consideracions nutricionals que cal tenir en compte en cirurgia gastrointestinal.

El quadre docent va estar format per: Montserrat Colls, farmacèutica adjunta de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Cristina Cardells, farmacèutica adjunta de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Susana Clemente, farmacèutica adjunta de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Jordi Fernández, farmacèutic adjunt del Centre Mèdic Teknon, Eduard Fort, farmacèutic adjunt de l’Hospital Duran i Reynals – Institut Català Oncologia, Yolanda Luna, infermera i Núria Miserachs, farmacèutica adjunta, ambdues de l’Hospital Fundació de l’Esperit Sant, Maria Teresa Miana, farmacèutica adjunta de l’Hospital Clínic, Mónica Sanmartin de l’Hospital Universitari General de Catalunya, Neus Sunyer, farmacèutica adjunta de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, Anna Vila, farmacèutica adjunta de la Fundació Sanitària Mollet, i Miquel Villaronga, farmacèutic adjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Curs coordinat per Cristina Roure, vocal d’Hospitals del COF de Barcelona, i Julio Martínez, president de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC), i coordinat Grup de Nutrició de Farmacèutics d’Hospitals de Catalunya.

nutricio-artificial (2)

Tres del docents del curs de nutrició artificial, d’esquerra dreta: Susana Clemente (Vall d’Hebron), Miquel Villaronga (Sant Joan de Déu) i Mònica Sanmartín (General de Catalunya)

Potser també t’interessa:

Amb la col·laboració de:

baxter-logo

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal