Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Entrevista a Rafael Guayta-Escolies, guardonat amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2016

Entrevista a Rafael Guayta-Escolies, guardonat amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2016

11 maig 2017

Entrevista Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya from COFB on Vimeo.

“La inclusió del farmacèutic comunitari en la gestió compartida de processos a qualsevol nivell, preventiu o assistencial, té un valor afegit que qualsevol sistema hauria d’aprofitar”. Ho afirma Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), a l’entrevista en vídeo que li hem fet amb motiu de la medalla Josep Trueta que va rebre al mèrit sanitari 2016.

Guardonats medalla Trueta

Guardonats amb les medalles i plaques Josep Trueta (Departament de Salut)

El passat mes de desembre, el Govern de la Generalitat va guardonar amb les medalles i plaques Josep Trueta -creades l’any 1997 per commemorar el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català- a 13 personalitats i 7 entitats destacades de l’àmbit de la salut que, per la seva tasca, han contribuït de manera significativa en l’avenç i la millora de la sanitat. En paraules del conseller de Salut, Antoni Comin, la medalla de Guayta-Escolies representa el paper dels farmacèutics en l’excel·lència del sistema, un premi que el director de Projectes i Recerca del CCFC assumeix amb “honor i orgull, i també amb molta responsabilitat, perquè suposa un reconeixement a la teva trajectòria professional, però, a la vegada, t’ha d’instar a seguir fent les coses el millor que puguis”, explica.

Durant el vídeo, també fa un repàs del que ha centrat la seva activitat investigadora, cap a on considera que s’està dirigint actualment la professió farmacèutica i com veu el futur de la farmàcia en el decurs dels propers anys.  “En el futur proper-mitjà, els serveis assistencials proveïts per una farmàcia seran una part important de la seva activitat”, concreta.

Rafael Guayta-Escolies, a més de treballar al CCFC, és metge i cirurgià, especialista en medicina preventiva i salut pública. La seva activitat investigadora s’ha focalitzat en el disseny i avaluació de projectes encaminats a avaluar l’efectivitat de l’atenció farmacèutica en diferents àmbits, tasca que ha centrat els últims 11 anys de la seva trajectòria professional.

Més informació d’interès:

El Govern atorga les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari a 13 personalitats i 7 entitats destacades de l’àmbit de la salut (Govern)

Comín: “Els premiats amb les Trueta simbolitzen els principis del sistema de salut que volem” (Departament de Salut)

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal