Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Setmana Sense Fum: menys fumar i més caminar! El teu farmacèutic et pot ajudar

Setmana Sense Fum: menys fumar i més caminar! El teu farmacèutic et pot ajudar

25 maig 2017
setmana-sense-fum2017 cartell - copia

Cartell de la XVIII Setmana Sense Fum

Avui, 25 de maig, s’inicia la Setmana Sense Fum, que es perllongarà fins al 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El lema de la divuitena edició d’aquesta setmana de conscienciació és Menys fumar i més caminar, i l’objectiu que es persegueix és el de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

La Setmana Sense Fum aplega els esforços de moltes entitats i l’administració per sensibilitzar la població sobre el consum de tabac i enguany centra el missatge en la importància de deixar de fumar i potenciar en canvi l’activitat física que està més a l’abast: caminar. El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya és una de les entitats organitzadores.

Cada any, segons dades de centres sanitaris, al voltant de 70.000 persones deixen de fumar a Catalunya. Ho fan, entre d’altres, ajudades als centres d’atenció primària, als hospitals, a una trentena d’unitats de referència, a les farmàcies i també amb el suport professional telefònic que presta el 061 CatSalut Respon”. Aquestes són algunes de les dades rellevants que l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha fet públiques aquesta setmana en el marc de la presentació de la XVIII Setmana Sense Fum.

recepta-per-deixar-de-fumar

Recepta amb consells per deixar de fumar, el farmacèutic et pot assessorar (clica a la imatge per ampliar-la)

Amb motiu d’aquesta Setmana també es va dur a terme una enquesta que ha comptat amb la participació de gairebé 4.000 persones. Consulta els resultats, via Departament de Salut (document PDF).

Al web oficial de la campanya trobareu, entre altres materials per fer difusió, diversos vídeos i dues noves guies per deixar de fumar: una adreçada a persones fumadores i altra als professionals que les ajuden en el procés de deixar-ho.

 

El teu farmacèutic et pot ajudar a deixar de fumar!

Si estàs pensant a deixar de fumar… Compta amb la teva farmàcia! El farmacèutic és un professional format en l’àmbit de la promoció de la salut i de la prevenció de la malaltia, i implicat directament en les intervencions de deshabituació tabàquica. El Programa de Cessació Tabàquica del COFB (PCT) a les farmàcies pot ser una bona opció.

Mira al llistat de farmàcies que participen en el PCT quina és la que et queda més a prop!

twitter-LOGOSegueix o comparteix el tema a Twitter amb el hashtag #ssfcat17.

Més informació:

Nota de premsa del Departament de Salut: Més de 160 persones ateses a l’atenció primària van deixar de fumar a Catalunya al 2016 cada dia (amb dades sobre la presentació de la Setmana sense Fum, i el consum, impacte econòmic i mediambiental del tabac a Catalunya).

Web oficial de la campanya Setmana Sense Fum

Setmanes Sense Fum anteriors, via Blog:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal