Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Arriba a Barcelona la campanya de conscienciació i activació ‘Aclareix la psoriasi’

Arriba a Barcelona la campanya de conscienciació i activació ‘Aclareix la psoriasi’

7 juny 2017
Aclara la PsO_Barcelona_1

Pie, d’esquerra a dreta: Miquel Ribera, dermatòleg Hospital Parc Taulí (Sabadell); Montse Ginés, vicepresidenta Acció Psoriasi; Núria Bosch, vicepresidenta COFB, i Santiago Alfonso, director Acció Psoriasi

Aquesta setmana ha arribat a Barcelona la campanya de conscienciació i activació ‘Aclareix la psoriasi’ (www.aclaralapsoriasi.org), impulsada per Acció Psoriasi, en col·laboració amb Novartis, per tal de sensibilitzar a la població sobre l’impacte social i psicològic de la psoriasi i conscienciar als qui la pateixen que és possible aconseguir un millor control dels símptomes i una millor qualitat de vida tenint un rol actiu davant d’aquesta malaltia, que afecta el 2,3% de la població o a més d’un milió de persones a Espanya. A Catalunya, la patologia afecta a més de 170.000 persones i, en concret a Barcelona, a unes 37.000.

‘Aclareix la psoriasi’ comprèn diferents activitats informatives i formatives dirigides a pacients i població general, dermatòlegs i farmacèutics que es desenvoluparan al llarg de l’any en diferents fases i a les 17 comunitats autònomes del territori espanyol. La primera fase, ‘Demana al teu dermatòleg uns pantalons curts’, que visita el Passeig de Lluís Companys els dies 8 i 9 de juny i el Portal de l’Àngel els dies 7 i 10, en horari de 10h del matí a 20h de la tarda, arriba des de Sevilla i visitarà pròximament en bicicleta Las Palmas de Gran Canaria. Ho farà sota el paraigua d’aquesta peça, amb la qual es vol animar a les persones amb psoriasi a tenir un bon control de la seva malaltia. Una manera d’afrontar la patologia que es reforçarà amb la segona i tercera fase de la iniciativa ‘Aclareix la psoriasi’, que començaran el 20 de juliol i el 29 d’agost, respectivament.

La iniciativa també potenciarà el rol del farmacèutic comunitari com agent de proximitat que s’implica en l’atenció a les persones amb psoriasi, a través de la celebració d’una jornada informativa a càrrec d’especialistes en la matèria i dirigida a farmacèutics en cada comunitat autònoma i del distintiu de “Farmàcia solidària amb la psoriasi”. A més d’aquestes activitats, ‘Aclareix la psoriasi’ arribarà a tot arreu gràcies a les xarxes socials. Pots seguir la campanya amb el hashtag #aclaralapsoriasi. Per a les persones amb psoriasi i la societat, ‘Aclareix la psoriasi’ també ofereix diferents continguts informatius al seu web, amb informació, recursos pràctics i serveis per animar als pacients a tenir control de la seva malaltia. A més, ha creat una guia amb recomanacions per millorar la qualitat de les visites metge-pacient.

Una campanya necessària

La psoriasi afecta notablement a la vida dels qui la pateixen, tan física com psicològica i socialment. Segons ‘Retorn Social de la Inversió d’un abordatge ideal de la psoriasi’, l’àrea afectada en major mesura és la vida emocional del pacient, seguida de l’oci, la sexualitat i les relacions socials. A aquests nivells, la informació juga un paper clau en el control de la patologia, i per això, s’ha engegat la campanya ‘Aclareix la psoriasi’, per conscienciar tant als pacients com a la població general, els dermatòlegs, els metges d’atenció primària i els farmacèutics que un bon control de la patologia és possible.

En roda de premsa, celebrada aquest matí, Núria Bosch, vicepresidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, ha ressaltat el paper del farmacèutic en l’abordatge de la psoriasi, subratllant la importància del consell farmacèutic per al bon compliment terapèutic: “el farmacèutic és un professional sanitari de proximitat a qui sovint la societat accedeix en primera instància. Tenint en compte això, té un paper essencial, sempre en coordinació amb la resta d’agents de salut, pel que fa al seguiment i l’orientació des de la farmàcia dels pacients amb psoriasi per aconseguir el compliment de tractaments i utilització de productes de dermofarmàcia, inclosa la formulació magistral, que puguin millorar la cura diària de la pell i la seva qualitat de vida“. “Com a prova del compromís del col·lectiu amb els pacients, des del Col·legi tenim un conveni de col·laboració amb l’Associació de pacients Acció Psoriasi, en el marc del qual cada any acollim una Jornada adreçada als pacients i oferim formació als farmacèutics”, afegeix.

La psoriasi

Aquesta patologia sistèmica autoimmune que provoca la inflamació de les capes de la pell, i a vegades de les articulacions, és una malaltia persistent i crònica amb exacerbacions i remissions. La patologia afecta fins al 3% de la població mundial, o a més de 125 milions de persones a tot el món. A Espanya, la pateixen més d’un milió de persones, amb una prevalença del 2,3%, i a Catalunya afecta a unes 140.000. La malaltia s’associa, a més, al desenvolupament d’altres afeccions greus, com diabetis, cardiopaties i depressió.

Més informació sobre la psoriasi al nostre web de salut, Farmaceuticonline.

Font i més informació: Acció Psoriasi

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal