Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > La FIP destaca el creixement del paper del farmacèutic en l’autocura

La FIP destaca el creixement del paper del farmacèutic en l’autocura

14 juliol 2017

fipEl paper creixent de l’autocura del farmacèutic és objecte d’un nou informe de la International Pharmaceutical Federation (FIP). “La farmàcia com a porta d’entrada a la cura: ajudant a les persones a millorar la seva salut” repassa l’estat actual d’interès a l’alça dels usuaris per la cura de la seva pròpia salut, així com el paper que en aquest àmbit juga el farmacèutic comunitari.

Les farmàcies comunitàries han proporcionat atenció sanitària durant molts anys, a través de l’assessorament, el subministrament d’un medicament o, si cal, remetent als pacients a altres professionals de la salut. Tanmateix, aquest informe reflecteix la inclusió d’un enfocament formalitzat pel qual les farmàcies es reemborsen per aquests serveis, i on l’autocura a través dels farmacèutics es considera part integrant del sistema sanitari.

Les farmàcies es veuen ara com una porta d’entrada formal al sistema sanitari. L’informe cita els programes que s’executen a Escòcia i Suïssa com a exemples rellevants del reconeixement i la integració formal de la contribució dels farmacèutics al sistema. “La interacció col·laborativa entre pacients i farmacèutics, amb o sense la provisió d’una substància terapèutica, confereix beneficis indubtables al sistema sanitari total. Més governs haurien de considerar i promoure la rellevància i la importància de l’autocura i reconèixer el paper dels farmacèutics a l’hora d’oferir millors resultats per a la salut dels pacients mitjançant el suport als pacients en activitats d’autocura”, va dir Warren Meek, coautor de l’informe.

“El manteniment de sistemes de salut de qualitat viables requerirà un ús òptim de totes les competències sanitàries, tant per part de persones com dels governs, i cada vegada serà més important que els farmacèutics puguin facilitar i assegurar l’autocura efectiva“, diuen els autors. Tanmateix, l’informe també subratlla que aquest servei no solament presentaria beneficis econòmics o de gestió, sinó també beneficis directes per a la salut i qualitat de vida del pacient.

El nou informe conté un enfocament sobre les maneres en què es pot optimitzar la contribució dels farmacèutics, fins i tot mitjançant l’adopció de proves puntuals. “S’han de desenvolupar els procediments operatius estàndard per a la gestió de la qualitat de les situacions d’autoajuda”, va dir Meek.

L’informe “La farmàcia com a porta d’entrada a la cura: ajudant a les persones a millorar la seva salut” servirà com a document de referència per al treball de la FIP per actualitzar la seva Declaració de principis de 1996 sobre el paper professional dels farmacèutics en l’autocura.

Font: Nota de premsa de la FIP

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal